E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST’te kısa vadede yükseliş yeniden güçlenir mi---

BIST’te kısa vadede yükseliş yeniden güçlenir mi

BIST’te kısa vadede yükseliş yeniden güçlenir mi
08 Aralık 2020 - 09:40 borsagundem.com

Şeker Yatırım analizi: BIST’te kısa vadede yükselişin yeniden güçlenmesi ve TL’de de değer kazançları oluşması beklenebilir.

"BİST:  Güne sınırlı eksiyle başlangıç yapan ve gün içinde dar  bantta sıkışık seyrini devam ettiren BIST-100 endeksi günü %0,07’lik  sınırlı düşüşle 1.329,90’dan kapattı. Bankacılık endeksindeki kar  satışları devam ederken, endeks güçlü yükseliş gerçekleştiren PETKM, TUPRS ve EREGL hisselerinin desteğiyle günü sınırlı eksiyle kapattı. Yurtdışı borsalar da günü genel olarak sınırlı düşüşlerle tamamladı.

Kasım ayındaki sert yükseliş sonrası BDDK’nın sorunlu kredilerini  takibe atılma süresini 6 ay daha uzatabileceği beklentisi bankacılık  endeksindeki negatif ayrışmada etkili olurken, kısa vadede bankacılık  endeksindeki negatif ayrışma devam edebilir. TL’de dün benzerlerine  göre negatif ayrışırken günü sınırlı değer kaybı ile kapattı. BIST’te  kar satışları yaşansa da yabancı ilgisinin devam etmesi nedeniyle  düşüşler sınırlı kalıyor. AB zirvesinden Türkiye’ye yönelik bir  yaptırım kararı çıkma riski TL varlıklarda kısa vadede negatif  ayrışmaya neden oluyor. 10 Aralık’ta gerçekleştirilmesi beklenen AB zirvesinden bir yaptırım kararı çıkmaz ise BIST’te kısa vadede  yükselişin yeniden güçlenmesi ve TL’de de değer kazançları oluşması  beklenir. Ancak, S-400 nedeniyle ABD’de CAATSA yaptırımlarının bu  hafta meclisten geçerek Trump’ın önüne gelmesi de, TL varlıklar için Aralık ayında önemli risklerden biri olacaktır. Bu nedenle kısa vadede  yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak değerlendirilebileceğini ve  endekste kar satışı riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. BIST  kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri yataya yakın karışık  seyir izlerken, Asya boralarında karışık bir eğilim var. Endeksin güne  sınırlı pozitif eğilimle başlaması beklenirken, yükselişlerin kar  satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini ve kısa vadeli kar satışı  yaşanma riskinin devam ettiğini düşünüyoruz. 

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI:

Dün 7,8216-7,8348 bandında işlem gören Dolar paritesi gün sonunu,  önceki gün sonuna göre %0,18 oranında değer kazanarak 7,8235  seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,14 oranında değer  yitirdi. Dün, borçlanma araçları piyasasında on yıllık gösterge  tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 13 baz puan artışla günü %13,08 seviyesinden tamamladı."

Şeker Yatırım

Günün önemli şirket haberleri 08/12/2020

Parasını borsaya yatıranların serveti katlandı

Küresel piyasalar yön arayışında

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)