E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST'te kısa vadede satışlar güçlenebilir---

BIST'te kısa vadede satışlar güçlenebilir

BIST'te kısa vadede satışlar güçlenebilir
11 Mart 2020 - 09:21 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne karışık bir görünümle başlaması ve gün içinde tepki yükselişleri oluşsa satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

Güne güçlü tepki alımlarıyla başlayan ve 106.857 puanı test eden BIST-100 Endeksi gün içinde bu eğilimini korusa da gün sonuna doğru gelen güçlü satışlarla günü %2,38 düşüşle 101.063’den kapattı.

Yurtdışı borsalardaki panik ve volatilite de devam ediyor. Güne tepki yükselişi ile başlayan yurtdışı borsalar Korona virüsünün yayılmaya devam etmesi ve global resesyon endişeleriyle endeksler kazançlarını geri vererek negatif kapandı. Ancak, ABD Borsaları ekonomik teşvik beklentileriyle pozitif ayrışarak günü yükselişle kapattı. TL dünü hafif değer kaybı ile kapatırken CDS’ler önceki güne gerileyerek günü 407 seviyelerinden tamamladı. VIX Endeksi 47 seviyelerinde ve yüksek seyrini koruyor. VIX Endeksi’ndeki yüksek seyir korudukça başta ABD Borsaları olmak üzere borsalardaki volatilite ve satış baskısının devam edeceğine işaret edecektir. Volatilitenin dağılarak risk algısının zayıfladığının teyidi için teknik olarak VIX Endeksi’nin ilk etapta 33 seviyesi altına geldiğini görmemiz gerekiyor. Fed’den Mart toplantısı için 75 baz puanlık faiz indirimi %100 olasılıkla fiyatlanırken, ayrıca Fed’den bir parasal genişleme adımı (QE) bekleniyor. Bu tür bir adım piyasalardaki risk algısının kısa vadede azalmasına neden olabilir. Fed toplantısına kadar piyasalardaki dalgalanma ve riskten kaçış eğiliminin devam etmesi beklenmektedir.

BIST ve TL varlıklar düşen petrol fiyatları, azalan jeopolitik riskler ve Fed faiz indirimi beklentileriyle son dönemde pozitif ayrışma göstermişti. Korona virüsün ülkemizde de tespit edilmesi sonrası
BIST’te kısa vadede yurtdışına paralel satışların güçlenmesi beklenir.

Bugün yurtiçinde cari işlemler dengesi takip edilecek. Aylık olarak hem bizim hem de ortalama piyasa beklentisi 2,5 milyar dolara açık şeklindedir. Asya Borsaları’nda genel satıcılı bir seyri var ABD vadelileri de kapanış sonrası kazançlarının büyük kısmını geri vermiş görünüyor. Endeksin güne karışık bir görünümle başlaması ve gün içinde tepki yükselişleri oluşsa satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cengaver12 Mart 2020 18:28

    Fırtınalı havalarda limana sığın.bekle...

  • Tayfun Atmaca11 Mart 2020 23:09

    K.Y lara ben derimki,panikle hareket edip gunluk %8-20 arası prim yapmiş gıda-ilac firmalarinin kağitlarina girmeyin zira kar realizasyonu yapacaklardir,onlar kağıtlardan çikarlar,siz cikamazsiniz,kagitlar elinizde kalir ve cok zarar edersiniz ve cok uzulürsunuz...aman cok dikkatli olun...korona virus mevzuati turkiyede birkac gune kadar normallesir...gıda-ilacta tren kactı...enerji sektorunden net karliligi iyi,fiyat kazanc oranlari iyi,fiyatlari hala dusuk olan kağıtlardan secin...kisa vadede cok fazla kar etmeseniz de,kaybetmin riskiniz az olur...bunlar benim dusuncelerim..

  • Terazi11 Mart 2020 22:47

    Piyasada özellikle kapali carsida konusulanlar oluyor kabul etmeyenler var ama endex 5 yada 6 ayda 55.000 beyler dikkatli olun.speklerden dahi ütulenler olmus yurt disi fonlar en az 6 spek batirmis artik gerisini varin siz dusunun

  • Mako11 Mart 2020 20:13

    Bu AYI piyasası ! Zaten mal'la yakalandıysan, kıpraşma! Zevk almaya bak! Panik yapma !! ;)

  • W$B11 Mart 2020 09:44

    Satın satın , ya arkadaş olan zaten olmuş bu saatten sonra satsan ne olur borsayı bir kaç ay takip etmiycen yapman gereken bu varsay hiç hissen yok o parada arsada

  • Nuri11 Mart 2020 09:33

    Virüs satışı dün fiyatlandi.bugün sert satış olmaz,tepki alımları gelir