E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST’te kısa vadede güçlü tepki yükselişi beklentisi---

BİST’te kısa vadede güçlü tepki yükselişi beklentisi

BİST’te kısa vadede güçlü tepki yükselişi beklentisi
25 Şubat 2020 - 09:21 borsagundem.com

Korona virüs yayılıyor, global riskten kaçış hızlanıyor... Endişe endeksi VIX Volatilite kritik seviyi aştı... Borsa İstanbul İdlib geriliminin düşmesini bekliyor... İşte Şeker Yatırım’dan piyasa raporu…

Güne güçlü satışlarla başlayan BIST-100 Endeksi bu eğilimi devam ettirerek Bankacılık Endeksi öncülüğünde %1,75 düşüşle 114.789’dan kapattı. Korona Virüs’ün Çin dışında birçok ülkeye yayılması ve İtalya  ile birlikte Avrupa bölgesine ulaşması global riskten kaçışı  hızlandırdı. Yurtdışı borsalar günü %2-5 arasında değişen sert  düşüşlerle kapatırken, BIST hem yurtdışındaki satışlara paralel hem de  jeopolitik risklerin etkisiyle düşüşünü devam ettirdi.

ALTIN FİYATLARI EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Ancak Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un, Türkiye ve Rusya arasında İdlib meselesi  ile ilgili yeni bir dizi müzakerelerde bulunmak için hazırlık  yapıldığına ilişkin açıklaması sonrası BIST kapanışa doğru  kayıplarının bir kısmını geri alarak günü tamamladı. Global riskten  kaçışla birlikte güvenli liman olarak görülen altın fiyatları 2013’den  beri en görülen en yüksek seviyesine artarken, ABD 10yy tahvil  faizleri 2016’dan beri en düşük seviyesini test etti. Endişe endeksi  olarak da adlandırılan VIX Volatilite Endeksi ise kritik 20’yi aşarak 26 seviyelerine yükselirken, VIX Endeksi’ndeki sert yükseliş başta ABD Borsaları olmak üzere borsalardaki volatilite ve satış baskısının  devam edeceğine işaret ediyor. TL, değer kayıplarını devam ettirse de  petrol fiyatlarındaki sert düşüşten aldığı destekle EM para birimleri  içinde pozitif ayrışarak günü sınırlı değer kaybı ile kapattı. CDS’ler  yükselişine devam ederken, günü 298 seviyelerinden tamamladı.

GLOBAL RİSKTEN KAÇIŞ

CDS’lerdeki hızlı yükseliş TL varlıklara ilişkin kısa vadeli risk  algısının tekrar güçlendiğine işaret ediyor. Hem Global riskten kaçış  hem de jeopolitik riskler devam ettikçe BIST’te tepki yükselişi  denemeleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılması ve kısa vadeli  dip arayışının devam etmesi beklenmektedir. İdlib'deki gerilimin düşürülmesine yönelik gelişmeler olması durumunda global borsalardan önce düşmeye başlayan BIST’in, düşen petrol fiyatlarının da desteğiyle  kısa vadede güçlü tepki yükselişi gerçekleştirmesi beklenmektedir.

VERİ GÜNDEMİ

Bugün Almanya’da açıklanacak 4Ç büyüme verisi ve ABD’de açıklanacak  tüketici güven endeksi verileri takip edilecek. Asya Borsaları’nda  satış baskısı momentum kaybetse de devam ediyor. Endeksin güne tepki  alımlarıyla başlaması beklenirken gün içinde tepki alımları devam etse  de jeopolitik riskler ve global riskten kaçış devam ettikçe tepki alımlarının tekrar satış fırsatı olarak kullanılması ve kısa vadeli  dip arayışının devam etmesi beklenmektedir.

Küresel piyasalar sert satış baskısı altında

Yabancıların en fazla aldığı o hisseler

Negatif tablo pozitife döner mi?

Amerika kıtası işlemlerinde satış baskısı genişledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)