E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te iyimserlik için ihtiyatlı olunmalı---

BİST'te iyimserlik için ihtiyatlı olunmalı

BİST'te iyimserlik için ihtiyatlı olunmalı
28 Eylül 2018 - 09:28 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 4 ay sonra ilk kez 100 bin puanın üzerinde kapanış gerçekleşmesi piyasaların toparlandığına işaret ediyor

Anca Beraber Kanca Beraber

Eylül ayının son işlem gününe başlarken bir yanımız mutlu bir yanımız hüzünlü. Önce güzel haberler: Endeks 31 Mayıs 2018 tarihinden buyana ilk defa psikolojik direnç olan 100,000 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Yani kötü günler sadece 4 ay sürdü. Türk borsası, geçen ayların intikamını aldı diyebiliriz. TCMB’nin faizi sert artırması sonrası krizin önüne geçildiğini gören yabancı yatırımcıların dönüşü ile beraber dolar bazında BIST100 Endeksi bu ay % 18 değer kazanırken Garanti Bankası % 37, Akbank % 32, THY ve Pegasus % 28, Tüpraş % 25, İşbankası % 21 kazandırmış durumda. Dolar bazındaki bu müthiş performans ile Gelişmekte olan ülkeler arasında 6 haftadır lideriz. Yani, artık gözde bir market haline geldik. Bunu tersine çevirmeye dönük bir gelişme de ufukta gözükmüyor. Bu yüzden birçok yorumcunun, borsanın yeni rekorlar kırması beklentisinin arttığını gözlemliyoruz. Tabi, biz 85 bin seviyesinde güçlü al önersek de bu kadar iyimserlik için ihtiyatlı olmayı seçiyoruz.

Sadece borsa değil, Türk Lirası da müthiş bir performans gösteriyor. 18 Eylül’de 6.42 seviyesinde olan kur şimdi 5.97 seviyesinde. 3. Çeyrek bilançoları için güzel bir haber. Darısı 4. Çeyrek bilançolarına. Yani yıl sonunda kur 5 TL’ye ne kadar yakın olursa döviz dalgasının şirketler üzerindeki etkisi o kadar azalır. Tabi, bu noktada küreselleşmeyi reddedip, ticareti baltalayan Trump’a karşı dünyanın birlikte hareket ettiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün “ABD sürekli itibar kaybediyor, tek silahı doları” diyerek konuya parmak bastı. Türk Lirasıyla beraber Güney Afrika, Şili, Brezilya, Rusya ve hatta İngiltere parasının son günlerde hep beraber dolara karşı değer kazandıklarını görüyoruz.

Türkiye yıllardır ulaşım altyapısı ve yollar yaparken statlarını da yeniledi. Ancak UEFA, dün seçimini yaptı ve 12-4 gibi farklı bir skorla tek rakibimiz Almanya’yı Euro2024 için seçerek bizi üzdü. Bir çok şey sayılıyor kayıp için ama en önemlisi UEFA’nın turnuvadan 3,5 milyar Euro gelire karşın 1 milyar Euro net kar beklentisini bizim karşılayamayacak olmamız. Son dönemde halkın satın alma gücünün de azalması farkı getirmiş gibi. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’yı turnuva için de tebrik edecektir. Şansölye Merkel ile basın açıklaması saat 13:00 civarında olacak.

STRATEJI

Endekste yükselen trend devam ediyor. Stopumuz 99 bin seviyeleri.
Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 200 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.2 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)