E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST'te iskonto var ama negatif ayrışabilir---

BIST'te iskonto var ama negatif ayrışabilir

BIST'te iskonto var ama negatif ayrışabilir
21 Ocak 2020 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, " BIST ise yükselişini güçlendirerek ve yeni zirve seviyeler test ederek devam ettiriyor" deniliyor.

BİST: Güne alıcılı başlayan BIST-100 endeksi 122.926 ile yeni tarihi zirve test ederken günü % 0,94 yükselişle 122.618 ile tarihi en yüksek seviyesinden kapattı. ABD piyasalarının kapalı olduğu günde
Avrupa borsaları karışık bir seyir izledi. BIST ise yükselişini güçlendirerek ve yeni zirve seviyeler test ederek devam ettiriyor.

TL’de sınırlı değer kaybı devam ederken, CDS’ler günü 250 seviyesinden kapattı. Global risk alma iştahında bir bozulma yaşanmadıkça ve yurtiçine yönelik negatif gelişmeler olmadıkça BIST’te kar satışları yaşansa da yükseliş trendinin devam etmesi beklenmektedir. BIST tarihi zirve seviyelerinde işlem görmesine karşın benzerlerine göre halen iskontolu işlem görmeye devam ediyor. Endekste güçlü yükseliş sonrası ara ara kar satışları yaşanması şaşırtıcı olmayacaktır. Özellikle yurtdışı borsalarda yaşanacak bir kar satışında BIST’in yurtdışına göre daha güçlü kar satışlarıyla karşılaşması beklenir. Bugün veri tarafında Almanya’da açıklanacak Zew endeksi takip edilecek. Asya borsalarında ve ABD vadeli endekslerinde satıcılı bir seyir var.

Çin’de ortaya çıkan Sars benzeri virüsün yarattığı endişe Asya borsalarında güçlü satışlar yaşanmasına neden oldu. Endeksin güne negatif eğilimle başlaması beklenmektedir. Endeks yükselişine devam ederek yeni zirve seviyeler test etse de kısa vadede yükselişlerin kar satışı fırsatı olarak değerlendirilme olasılığının yükseldiğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Serbest piyasada dün 5,8950-5,9140 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki kapanışa göre %0,46 oranında değer kazanarak günü 5,9130 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,36 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında dün on yıllık gösterge tahvilinin getirisi %11,05-%11,09 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket ederek günü önceki kapanışa göre 6 baz puan artışla %11,06 seviyesinden tamamladı.

Yurt Dışı Gündem:

TCMB’den Hazine’ye transferler 45 milyar TL’ye yaklaşacak: Dün yapılan Olağanüstü Genel Kurul sonrasında, TCMB’nin Hazine’ye temettü ödemesinin ilk transferi olarak 35,2 milyar TL ve 5,3 milyar TL de yedek akçe olmak üzere toplam 40,5 milyar TL aktaracağı açıklandı.

TCMB’nin birkaç ay sonra temettünün ikindi taksiti olarak da yaklaşık 4,0 milyar TL aktaracağı belirtiliyor. Hatırlanacağı gibi, 2019’da 37 milyar TL temettü, 41 milyar TL yedek akçe olmak üzere 78 milyar TL aktarılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)