E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
19 Nisan 2018 - 08:37 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BİST100 GÜNÜ PRİMLİ KAPATTI…

BİST100 endeksi önceki kapanışa göre 3.08% artarken, toplam işlem hacmi 10.5 milyar lira ile rekor düzeyde gerçekleşti. Bankacılık endeksi 4.64%, holding endeksi 2.25% arttı. Sektör endeksleri arasında 6.43% ile madencilik en fazla kazandıran olurken, tek gerileyen ise 0.46% ile finans kiralama, faktoring oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
24 HAZİRAN 2018’DE TÜRKİYE ERKEN SEÇİME GİDİYOR…

ABD hisse vadelileri 3. günde de yükselişini sürdürürken küresel piyasalarda yatırımcılar arasında karlı bilanço dönemi ve iyileşen ABD-Kuzey Kore ilişkilerinden hareketle risk iştahı tırmanmaya devam etti. İngiltere’de enflasyonun Mart ayında yavaşlaması BOE’nin nasıl kısa bir sürede faiz oranlarını artırabileceği sorularını gündeme getirdi. Diğer taraftan, İngiliz yetkililerden gelecek yıllarda borçlanma oranlarını artırmaya eğilimli olduklarına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor. İngiliz Sterlin’i gerilerken Euro da beklentileri karşılamayan enflasyon verileri ardından kısa süreliğine değer kaybetti. ABD hisseleri çift taraflı açıklanan bilançolarla karışık seyretti, hazine tahvilleri önce geriledi sonra yükseldi. S&P500 endeksi teknoloji hisselerinin baskısı altında karışık seyre yöneldi ve günü pozitif kapattı. Diğer yandan, Nikel Rusya’ya uygulanması planlanan yaptırımlardan olumsuz etkileneceği düşüncesiyle Londra Metal Borsası’nda 3 yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı olumlu geçen görüşme ardından, erken seçimin 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı. Erken seçimin bir an önce ülke gündeminden çıkarılması gerektiğini ve konuyla ilgili yasal sürecin hemen başlatılacağını paylaştı. Piyasa, seçime ilişkin belirsizliğin erken ortadan kalkacağı için gelişmeyi olumlu algıladı. Açıklamanın hemen ardından BIST100 0.5%’lik düşüşünü tersine çevirerek sert alışlarla 110,509 seviyesine sıçradı, USDTRY ise 4.09’dan 4.0559’a kadar geriledi. Dallas FED Başkanı Kaplan, 2018 için 2 tane daha faiz artırımı taraftarı olduğunu paylaştı. Kaplan bu yıl için 2.5% ile 2.75% arasında bir büyüme beklediğini ve büyümenin gelecek yıl ve 2020’de ılımlı hale geleceğini öngörmekte olduğunu paylaştı. Sabah itibariyle Asya piyasaları alıcılı bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise artıda. BİST100 endeksinin bugün hafif pozitif açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ENJSA…Nötr…Şirket; 13 Nisan 2018 tarihi itibariyle Kairos Investment Management’ın Enerjisa Enerji A.Ş.’deki dolaylı oy hakları oranının 5.06%’ya yükseldiğini açıkladı. (KAP)

SASA…Nötr…Sasa Polyester A.Ş., 1.5 milyar lira olan kayıtlı sermaye tavanı içinde 412.5 milyon lira olan çıkarılmış sermayesini 46.6% oranında artırarak 605 milyon liraya çıkarmak için T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığı'na başvurduğunu açıkladı. (KAP)

MGROS…Nötr…Migros'tan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Migros ile Kipa'nın, Kipa'nın aktif ve pasifleri ile birlikte bir kül halinde devir alınması suretiyle Migros bünyesinde birleşilmesine karar verildiği belirtildi. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %3 artış ile 137.375 seviyesinden tamamladı.

Nisan vadeli kontratın, gün içerisinde 136.500 – 138.000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, 24 Haziran’da yapılacak erken seçime yönelik açıklamaların etkisiyle Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Dolar/TRY kontratı ise günü %1.74 düşüş ile kapattı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif artış ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, riskli varlıklara olan talep ve güçlü gelen şirket karlarından hareketle Dolar ve risk iştahında yaşanan artışa karşın yükseldi. Nisan vadeli Altın/USD kontratı ise günü %0.62 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif artış ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları dün, gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Euro da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Nisan vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0.25 artış ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)