E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
24 Ocak 2018 - 08:54 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL POZİTİF SEYİR EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi dün, bankacılık sektörü hisselerinin yüksek iskonto ve dördüncü çeyrek bilanço beklentileri eşliğinde iyi performansını sürdürmesi ve global hisse piyasalarındaki yükselişin devam etmesi paralelinde günü %1,0 yükselişle 118,400 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,7, BIST Sanayi Endeksi %0,5 oranında yükseldi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BIST 100 ENDEKSİ’NDE YENİ ZİRVE DENEMESİ GÖREBİLİRİZ...

Majör merkez bankaları izledikleri genişlemeci para politikalarını değiştirmeye hazırlanırken bu beklentiler paralelinde küresel tahvil faizleri yükselmeye devam ediyor. Tahvilden çıkan sermaye ise, küresel büyümenin getirdiği pozitiflikler ile birlikte daha yüksek getiri potansiyeli sunan hisse piyasalarına yönelmekte. Biz bu stratejinin (tahvil sat hisse al) devam edeceğini ve Hisse piyasalarındaki olumlu görünümün süreceğini düşünmekteyiz. Bu paralelde gelişen ülke piyasalarına kıyasla yüksek iskontoya sahip BIST 100 Endeksi'nde yükseliş eğiliminin devam edeceğini ve yeni zirve denemeleri gözlemleyebileceğimizi düşünüyoruz. Bu yükselişte bankacılık sektörünün öncü olacağını ve sanayi hisselerine kıyasla daha iyi performans göstereceğini öngörmekteyiz. Bugüne geldiğimizde ise, global bazda PMI verileri takip edilecek. Sabah itibariyle, Asya piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi'nin bugün yatay/hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SAHOL...Sınırlı Pozitif... Şirket CEO’su Mehmet Göçmeni çimento başta olmak üzere diğer iş kollarında da dünyada değişik fırsatlara baktıklarını söyledi. (Business HT)

TCELL...Sınırlı Pozitif... Kazakistan'ın en büyük sabit telefon operatörü Kazakhtelecom, Turkcell ve Telia'nın ortak olduğu mobil operatör Kcell'in %75'ini almak için Kazakistan Rekabet Kurumu'na başvurduğu belirtildi. (Business HT)

VAKBN...Nötr... Şirket, Türkiye dışında yerleşik nitelikli kurumsal yatırımcılara, USD cinsinden tahvil ihracı düzenlenmesi için Emirates NBD Capital, First Abu Dhabi Bank, Goldman Sachs International, SG CIB, Standard Chartered Bank ve UniCredit'in yetkilendirildiğini açıkladı. (KAP)

Havacılık Sektörü...Nötr... Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, dünya genelinde uçuş ağına eklenen yeni rotalar üzerinden yapılan araştırma kapsamında, geçen yıl en fazla yeni hattın açıldığı havayolları, ülkeler ve havaalanlarını açıkladı.Dünya genelinde hava yollarının geçen yıl toplam 3,500 adet yeni hat açtığı ve Türkiye'nin, ülke bazında uçuş ağını en fazla geliştiren 11. ülke olduğu belirtildi. (Dünya)

Bankacılık Sektörü…Nötr… Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, KGF desteklerinin büyük bölümünü imalat sanayisine, geri kalan önemli bir bölümünü de ihracat için kullanacaklarını ve bu doğrultuda 2018'in çok daha verimli geçeceğine inandığını söyledi. (Dünya)

Halka Arz… Enerji sektöründe 2018 yılında gerçekleştirilecek halka arz işlemlerinin büyüklüğünün 1 milyar USD’yi aşması bekleniyor. Bu yıl içinde Enerjisa Enerji A.Ş., Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ve Aksa Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin halka arz edilmesi planlanmakta. (Dünya)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,8 yükselişle 146,575 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 146,000 – 147,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans sergilerken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,1 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, Dolar’ın zayıf seyrini sürdürmesi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde devam eden gerileme eşliğinde yükselişini sürdürdü. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans sergilediği günde Euro, global seyre eşlik etti. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)