E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
03 Ocak 2018 - 08:30 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLÜ BANKACILIK KARI İLE BİRLİKTE YÜKSELDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, global hisse piyasalarındaki yükselişin devam etmesi, mevcut durumda hala gelişen ülke piyasalarına kıyasla iskontolu olması, bankacılık sektörü Kasım ayı net karının 2017 yılı dördüncü çeyrekte bankacılık sektörü için güçlü finansal sonuçları işaret etmesi ve geçen aya göre yükseliş gösteren imalat PMI verisi paralelinde günü %1,9 yükselişle 117,524 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi ve BIST Sanayi Endeksi %2,1 oranında yükseldi. Ayrıca dün yurtiçinde Aralık ayı imalat PMI verisi takip edildi. Yurtiçinde Aralık ayı imalat PMI geçen aya göre yükseliş göstererek 54,9 olarak gerçekleşti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE ARALIK AYI ENFLASYON…

Bugün gündem yurtiçinde Aralık ayı enflasyon verisi, global bazda ise FED Aralık ayı toplantı tutanakları olacak. Bloomberg anketlerine göre, yurtiçinde Aralık ayı enflasyonun geçen aya göre gerileme göstererek aylık bazda %0,70, yıllık bazda ise %11,90 artması beklenmekte. Biz de piyasa beklentisine paralel olarak Aralık 2016'daki yüksek baz etkisiyle birlikte enflasyonda yıllık bazda düşüş olmasını bekliyoruz. İlgili verinin beklentilerin altında gelmesi durumunda Dolar/TL'de bir miktar daha gerileme olup endeksi destekleyeceğini düşünmekteyiz. FED para politikası toplantı tutanaklarında ise, enflasyon konusunda verilecek mesajlara ve yeni vergi reformunun büyümeye katkısı hakkında verilecek detaylara odaklanılmasını beklemekteyiz. Sabah itibariyle, Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif alıcılı. BIST 100 Endeksi’nin bugün hafif yükseliş ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

PETKM…Sınırlı Pozitif… Şirket Genel Müdürü Mammadov, 2018'in piyasa açısından daha riskli ve petrokimya ürünleri fiyatlarında dalgalanmaların olacağını belirtirken, STAR Rafinerisinin devreye alınmasından sonra Petkim'in %100 ham madde ihtiyacının bu tesisten karşılanacağını söyledi.

TTKOM…Nötr… Katarlı telekom şirketi Ooredoo, Türk Telekom hissesi alımı ile ilgili ön görüşmeler yapıldığını ancak bu ön görüşmelerin pazarlık aşamasına ilerlemediğini açıkladı. (Business HT)

TKFEN…Sınırlı Pozitif… Şirket, bağlı ortaklıklarından Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.'nin, Türkiye'de Kıyıköy yakınında inşa edilecek Gaz Kabul Terminali inşaat işleri ile ilgili olarak Petrofac Turkey ile olan sözleşme imza sürecinin tamamlandığını ve inşaat işlerinin yakın zamanda başlamasının öngörüldüğünü bildirdi. (KAP)

BAGFS…Sınırlı Pozitif… Şirket, Fas'a ihraç edilmek üzere Trammo firmasından 60,000 ton Sülfürik Asit siparişi aldığını ve siparişin toplam tutarının 3,2 milyon USD olduğunu bildirdi. (KAP)

KARSN…Sınırlı Pozitif… Şirket, Industria Italiana Autobus S.p.A.'dan 2017 yılı içinde alınan otobüs kesin üretim siparişlerinin toplamının 52,3 milyon Euro'ya ulaştığını bildirdi. Ayrıca, siparişlerin 31,6 milyon Euro'luk kısmının 2017 yılında teslim edildiği ve kalanlarının teslimatının sipariş programına göre 2018 yılı Haziran ayı sonuna kadar yapılacağı açıklandı. (KAP)

ALARK…Sınırlı Negatif… Şirketin bağlı ortaklığı Alsim Alarko'nun Cengiz İnşaat ile birlikte %50 hissesine sahip olduğu ortak girişimin sözleşme imzaladığı Kaynarca - Pendik - Tuzla Metrosu ihalesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildiği belirtildi. (Business HT)

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %2,2 yükselişle 148,475 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 147,750 – 149,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın ilk işlem gününde, gelişen ülke para birimlerine karşısında zayıf performans gösterirken, Türk Lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,7 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, küresel emtia fiyatlarındaki yukarı yönlü hareket ve Dolar Endeksi’nde görülen gerilemeye bağlı olarak yükselişini sürdürdü. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,8 yükseliş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında zayıf performans gösterdiği günde Euro da global seyre eşlik etti ve yükselişini sürdürdü. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 yükseliş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)