E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif yükseliş bekleniyor---

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor

BİST'te hafif yükseliş bekleniyor
15 Mayıs 2017 - 09:22 borsagundem.com

Bugün BIST 100 Endeksi’nin gelişmekte olan ülke piyasalarındaki pozitif hava eşliğinde hafif artış ile başlaması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ ÖNEMLİ HAFTA ÖNCESİNDE HAFİF GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi, haftanın son işlem gününde Trump - Erdoğan görüşmesinin olduğu hafta öncesinde gerçekleşen hafif kar realizasyonları eşliğinde günü %0,1 düşüşle 94,996 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,4 oranında gerilerken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,1 oranında yükseldi. Ayrıca, haftanın son işlem gününde ekonomik veri olarak ABD Nisan ayı enflasyon verileri takip edildi. ABD’de TÜFE ve Çekirdek TÜFE Nisan ayında sırasıyla %0,2 ve %0,1 arttı. Beklenti ise her iki veri için de %0,2 artış yönündeydi. ABD’de yıllık enflasyon Mart ayından sonra Nisan ayında da geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
HAFTANIN GÜNDEMİ ERDOĞAN – TRUMP GÖRÜŞMESİ…
SAAT 11:00 TÜRKİYE NİSAN AYI BÜTÇE DENGESİ…

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu Çin’de gerçekleşen Kuşak ve Yol Forumu’na katılıp bazı ikili görüşmeler yaptı ve Çin ile uluslararası karayolları üzerinde taşımacılık anlaşması yapıldı. Bu haftanın en önemli gündem maddesi ise 16 – 17 Mayıs’ta gerçekleşecek Erdoğan – Trump görüşmesi olacak. Gündemin Suriye, FETÖ ve PYD’ye yapılan silah yardımı olması bekleniyor. Sabah saatleri itibariyle Rusya ve Suudi Arabistan Enerji Bakanları’nın petrol üretim kısıntısının 2018 yılı ilk çeyreğinin sonuna kadar uzatılmasından yana olduklarını açıklamasının ardından petrol fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte Asya piyasaları ve ABD vadeli hisse piyasaları hafif yükselişte. Bu hafta piyasanın izleyeceği önemli veriler ise Salı günü Avrupa Birliği 2017 yılı birinci çeyrek GSMH büyümesi ve Çarşamba günü Avrupa Birliği Nisan ayı enflasyon verileri olacak. Bugün BIST 100 Endeksi’nin gelişmekte olan ülke piyasalarındaki pozitif hava eşliğinde hafif artış ile başlamasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SODA…Sınırlı Pozitif… Cam Elyaf Sanayi A.Ş. tarafından yapılan başvuru ile Mısır Arap Cumhuriyeti menşeli cam elyaf takviye malzemeleri ithalatına yönelik damping soruşturması açılmasına karar verildiği açıklandı. (Resmi Gazete)

SASA…Sınırlı Pozitif… Resmi Gazete’de çıkan tebliğe göre, şirketin talebi üzerine Güney Kore ve Endonezya'dan yapılan polyesterlerden sentetik devamsız lifler ithalinde nihai gözden geçirme soruşturması açıldı. (Resmi Gazete)

GLYHO…Pozitif… Şirket, Global Ports Holding Plc.’nin hisse başına 7,4 İngiliz Sterlini fiyatından arz edilmiş olup 12.05.2017 tarihinde Londra Borsası’nda işlem görmeye başladığını açıkladı. (KAP)

PENGD…Sınırlı Pozitif… Şirket, Avrupa'nın ünlü market zinciri ile yapılan ve çeşitli turşu ve konserve ürünlerinden oluşan 17,4 milyon Euro tutarında bir anlaşma imzaladığını açıkladı. (KAP)

ACSEL…Nötr… Şirket, 14 Ağustos 2017 tarihinde pay başına 0,0425 TL net kar payı dağıtacağını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,2 düşüşle 118,175 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 118,000 – 119,000 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Haftanın son işlem gününde ABD Doları hem gelişmiş hem de gelişen ülke para birimleri karşısında değer kaybetti. Türk Lirası geçtiğimiz Cuma günü dolar karşısında sınırlı pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alırken, Türk Lirası günü dolar karşısında %0,13 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Fed üyelerinin faiz artışına yönelik konuşmaları paralelinde değer kazanan ABD Doları’nın etkisiyle haftanın genelinde zayıf seyrini sürdüren altında geçtiğimiz Cuma günü tepki alımları görüldü. Altın günü Dolar karşısında %0,28 değer kazancı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz Cuma günü dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, euro söz konusu ülke para birimlerinin değer kazanma eğilimine eşlik etti. Euro günü dolar karşısında %0,64 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)