E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif satıcılı açılış ---

BİST'te hafif satıcılı açılış

BİST'te hafif satıcılı açılış
06 Ağustos 2013 - 08:58 borsagundem.com

ABD vadelilerinin %0,2 düşmesi ve Avrupa borsalarında gerileme beklenmesi, BİST'e de hafif satış baskısı olarak yansıyabilir

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan Günlük Bülteni:
Önemli gelişmeler
Dallas FED Başkanı Fisher, varlım alımlarının azaltılmasına yaklaşıldığını belirtti...
Dallas FED Başkanı Richard Fisher, tarım dışı istihdam verileri sonrasında FED'in aylık 85 milyar dolar büyüklüğündeki varlık alım programını yavaşlatmaya biraz daha yaklaştığını, gelecek aylarda ekonomik ivmede bir terse dönüş öngörmediklerini, FED’in piyasaya zarar verecek bir sonuç doğurmadan varlık alımlarını tedbirli bir şekilde azaltması gerektiğini belirtirken, yatırımcıları teşviklere bel bağlamamaları konusunda uyardı.
ABD’de imalat dışı ISM endeksi beklentilerin üzerinde geldi...
ABD’de Haziran ayında 52,2 olan imalat dışı ISM endeksi, Temmuz ayında 53 olan beklentilerin çok üzerinde 56 olarak açıklanırken, son 5 ayın en yüksek seviyesine yükseldi. İmalat dışı ISM verisinin beklentilerin üzerinde gelmesine karşılık, Dallas FED Başkanı Fisher’ın FED’in varlık alımlarının azaltılmasına vurgu yapan açıklamaları ile birlikte gün boyunca hafif satıcılı seyrini devam ettirdi ve rekor seviyelerinden gerileme yaşandı. S&P %0,15, Dow Jones ise %0,3 düşüş gösterdi.
Euro Bölgesi hizmet sektörü PMI verileri beklentilerin üzerinde geldi…
Euro Bölgesi’nde hizmet sektörü PMI verisi Haziran ayındaki 48,3 seviyesinden Temmuz ayında 49,6 olan beklentinin de üzerine çıkarak Ocak 2012’den bu yana en yüksek seviyesi olan 49,8’e yükseldi. İmalat ve hizmet sektörlerindeki artış ile birlikte bileşik PMI verisi de Haziran ayındaki 48,7 seviyesinden Temmuz ayında 50,5’e yükselerek, 1,5 yıllık periyotta ilk defa 50’nin üzerine çıkarak büyümeye ilişkin sinyal verdi.
Ülke bazında bakıldığında ise Almanya’da 5 ayın, İtalya’da 26 ayın, Fransa’da 17 ayın, İspanya’da ise 25 ayın en yüksek hizmet sektörü PMI verileri elde edildi. İngiltere’de de son 6 yılın en yüksek çıkışı ile 56,9 seviyesinden 60,2 seviyesine yükseliş yaşandı. PMI verileri ile 1,33 seviyesine yükselen Euro Dolar paritesi, ABD’den gelen imalat dışı ISM verisi ve Fisher’ın açıklamaları ile 1,3250’nin üzerinden kapanış gerçekleştirdi.
Avrupa borsalarında da hafif satıcılı bir seyir izlendi.
Türkiye’de enflasyon beklentilere paralel geldi…
Türkiye’de Temmuz ayında TÜFE beklentilere paralel olarak %0,31 artış gösterirken beklenti %0,35’ti. ÜFE’deki aylık artış ise %0,99 olarak gerçekleşti. Yıllık TÜFE %8,88’e, ÜFE ise %6,61’e yükselirken, beklentilere paralel gelen verinin piyasalar üzerinde önemli bir etkisi görülmedi. BİST’te sınırlı da olsa yükseliş görülürken, faizlerde hafif gerileme, dövizde sınırlı artış yaşandı…
Güne hafif alıcılı bir seyirle başlayıp, gün içinde %1’in üzerinde yükseliş gösteren BİST 100 endeksi günün ikinci yarısına Ergenekon davasında açıklanan kararlarla birlikte kazançlarının büyük bir kısmını geri verdi ve günü %0,35 artışla 74.290 seviyesinden tamamladı.
Gösterge tahvil faizi 7 baz puanlık azalışla %8,77’ye gerilerken, dolar/TL’de 1,93’e, sepet kurda 2,2450’ye sınırlı yükseliş görüldü.
BİST 100 endeksinin güne hafif satıcılı başlamasını bekliyoruz…
ABD vadelilerinin %0,2 düşüş göstermesi ile birlikte Avrupa borsalarının da güne %0,3’e varan oranlarda düşüşle başlama beklentisi doğrultusunda BİST 100 endeksinin güne hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
A1 CAPITAL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)