E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te hafif pozitif açılış bekleniyor---

BİST'te hafif pozitif açılış bekleniyor

BİST'te hafif pozitif açılış bekleniyor
29 Mayıs 2018 - 09:25 borsagundem.com

BİST100 endeksinin, TCMB’nin sadeleştirme adımının TL üzerinde devam eden olumlu etkisi nedeniyle hafif pozitif açılış yapması öngörülüyor

BİST100 ENDEKSİ, TCMB’NİN SADELEŞME SÜRECİNE YÖNELİK AÇIKLAMASI İLE USDTRY’DEKİ DÜŞÜŞ VE PETROL FİYATLARINDAKİ GERİLEME EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BİST100 endeksi, petrol fiyatlarındaki geri çekilmenin devam etmesi ve TCMB Başkanı Çetinkaya’nın hafta sonundaki sadeleşme adımlarına yönelik açıklamalarından hareketle haftanın ilk gününde primli açılırken TL’deki değer kazancına ek olarak; TCMB’nin beklenildiği üzere para politikasında sadeleşmeye gitmesiyle günü %3.22 yükselişle 106.525 puandan tamamladı. TCMB sadeleşme adımı ardından Ekonomi Bakanı Zeybekçi sadeleşme adımının olumlu olduğu şeklinde görüş bildirirken Türkiye 10 yıllık tahvil faizleri %14.14, kur ise 4.5837 seviyelerinden günü tamamladı.

TCMB, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin 1 Haziran’dan itibaren 1 haftalık repo faizinin %16.50 ile Merkez Bankası politika faizi olarak uygulanacağını ve Merkez Bankası gecelik vadede borçlanma ve borç verme oranlarının bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına kıyasla -/+ 150 baz puanlık bir marj ile belirleneceğini açıkladı. Bu durumda, faiz koridoru alt bandı %15.00, üst bandı %18.00 olarak belirlendi.

TCMB tarafından açıklanan Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri – Nisan 2018 raporunda ‘Resmi Rezerv Varlıkları, bir önceki aya göre %1.5 artarak 112 milyar ABD doları düzeyinde gerçekleşmiştir. Bu dönemde alt kalemler itibarıyla, döviz varlıkları bir önceki aya göre %2.3 artarak 85.3 milyar ABD doları olarak kaydedilmiş, altın cinsinden rezerv varlıkları %1.0 oranında azalarak 25.1 milyar ABD doları olmuştur.’ açıklamasında bulunuldu.

BİST100’DEKİ POZİTİF SEYRİN DEVAMI BEKLENİYOR…

Sabah saatlerinde Asya piyasaları karışık seyrederken ABD hisse vadelileri hafif negatif seyrediyor. BİST100 endeksinin, TCMB’nin sadeleştirme adımının TL üzerinde devam eden olumlu etkisi nedeniyle hafif pozitif açılış yapmasını öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ASELS…Nötr…Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Okan Turan, arz edilecek payların %60’ının yerli yatırımcıya tahsis edileceğini açıkladı. (Bloomberght)

BAGFS…Pozitif…Şirket, Romanya'ya ihraç edilmek üzere Keytrade firmasından 3.300 ton DAP gübresi siparişi alındığını, sipariş tutarının 1.3 milyon USD olup, sevkiyatın Haziran ayında tamamlanmasının planlandığını ve ödeme şeklinin mal mukabili olduğunu paylaştı. (KAP)

ETILR…Nötr…Şirket, Ersoylar Grup Danışmanlık İnşaat Emlak İzolasyon Otomotiv Gıda İç ve Dış Tic. San. LTD. ŞTİ. ile Konya ve Ankara bölgesinde işletilmek üzere Master Franchise sözleşmesi imzaladığını açıkladı. (KAP)

THYAO…Pozitif…Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Boeing ile ‘Global Filo Bakım Tedarikçi’ anlaşması imzaladı. Antlaşmayla THY Teknik A.Ş., Boeing uçaklarının çeşitli bakım ve onarım hizmetlerinde Boeing’in stratejik ortağı oldu. (Anadolu Ajansı)

BIST 30 Kontratı

Endeks yakın vadeli kontratı, günü 3.86% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak BIST30 yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 130.000 - 134.600 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da pozitif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.

USDTRY yakın vadeli kontratı, günü ABD Doları karşısında 3.05% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak USDTRY yakın vadeli kontratın orta vadeli yükseliş eğilimi, kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 4.5500 - 4.7220 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, ABD Başkanı Trump’ın önümüzdeki ay Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un ile görüşeceğine ilişkin umutları yeniden canlandırması ve politik tansiyonla birlikte güvenli liman talebinin de azalması sonucu gerileyişini sürdürdü.

Altın yakın vadeli kontratı, günü 0.29% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Altın yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli yükseliş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1,295 - 1,310 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

EURUSD Kontratı

EURUSD paritesi, İtalya’da siyasi belirsizliklerin devam etmesi ve artan İtalyan tahvil faizleri nedeniyle geriledi.

EURUSD yakın vadeli kontratı, günü uzlaşma fiyatına göre 0.23% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak EURUSD yakın vadeli kontratın orta vadeli düşüş eğilimi ve kısa vadeli düşüş eğilimi devam etmektedir. Bununla beraber, gün içerisinde 1.1585 - 1.1673 bandında hareket etmesi beklenilebilir.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)