E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te hafif kar realizasyonları devam edebilir---

BİST'te hafif kar realizasyonları devam edebilir

BİST'te hafif kar realizasyonları devam edebilir
05 Mayıs 2017 - 09:35 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da hafif kar realizasyonlarının devam etmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ FED SONRASI YÜKSELEN DOLAR EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi, dün FED’den gelen güçlü açıklamalar ile birlikte yükselen ABD Doları/TL paritesi ve düşen gelişmekte olan ülke piyasaları eşliğinde günü %0,9 düşüşle 93,038 seviyesinden tamamladı. Ayrıca, dün Sonera Holding’in TCELL hisselerini satışının ardından, endekste ağırlığı yüksek olan TCELL hisseleri %7,3 geriledi ve dünkü düşüşte etkili oldu. BIST Bankacılık Endeksi %0,9, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında düştü.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD İSTİHDAM VERİLERİ ÖNCESİ YATAY SEYİR…

Dün gece Obamacare’in iptalini öngören sağlık tasarısı ABD Temsilciler Meclisi’nden geçti. Fakat tasarının ABD Senatosu’ndan geçip geçmeyeceği hala belirsizliğini korumakta. Sabah saatleri itibariyle Asya piyasaları karışık seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise düşüşte. Bugün ekonomik veri olarak ABD tarım dışı istihdam ve ücret artışı verileri izlenilecek. Piyasa beklentileri sırasıyla aylık bazda 190 bin ve %0,3 artış yönünde. Ayrıca, bugün akşam saatlerinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye not değerlendirmesini yapması beklenmektedir. Hafta sonu ise gözler Fransa Cumhurbaşkanlığı’na çevrilecek. Son anketlere göre, AB/Euro lehdarı Macron’un %60-65, AB karşıtı Le Pen’in ise %35-40 oy alması tahmin edilmektedir. BIST 100 Endeksi’nde hafif kar realizasyonları devam etse de kısa vadede yatay hareket etmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TUPRS…Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla büyük bir yükselişle beklentilerin üzerinde olarak 869 milyon TL (beklenti 685 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla büyük bir artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 1,511 milyon TL (beklenti 1,078 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

PETKM…Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %150 yükselişle beklentilerin üzerinde olarak 366 milyon TL (beklenti 225 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %138 artış göstererek beklentilerin üzerinde olarak 436 milyon TL (beklenti 319 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

AYGAZ…Pozitif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla büyük bir yükselişle beklentilerin üzerinde olarak 157 milyon TL (beklenti 120 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %18 artış göstererek beklentilere paralel olarak 101 milyon TL (beklenti 96 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

AKCNS…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net karı, geçen yıla kıyasla %50 düşüşle beklentilerin hafif altında olarak 35 milyon TL (beklenti 41 milyon TL) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %42 azalış göstererek beklentilerin altında olarak 48 milyon TL (beklenti 56 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

AEFES…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılı 1. Çeyrek dönemde net zararı, beklentilerin üzerinde olarak 85 milyon TL (beklenti 69 milyon TL net zarar) olarak açıklandı. FAVÖK ise, 2017 yılı 1. Çeyrek döneminde geçen yıla kıyasla %15 artış göstererek beklentilerin altında olarak 271 milyon TL (beklenti 297 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,9 düşüşle 115,975 seviyesinden tamamladı.
Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 115,500 – 116,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün küresel piyasalarda dolar ağırlıklı olarak gelişen ülke para birimleri karşısında değer kazanırken, Türk Lirası dolar karşısında negatif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası günü Dolar karşısında %0,51 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta başından bu yana küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde altın haftalık bazda görülen değer kayıplarını yeni haftaya da taşıdı. Altın Fed kararları sonrası günü dolar karşısında %0,81 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Geçtiğimiz hafta Avrupa tarafında riskli varlıklara yönelik artan risk iştahı paralelinde değer kazanan Euro, yeni haftada kar satışları ile karşılaşsa da; dün gelişmiş ülke para birimleri dolar karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Euro günü dolar karşısında %0,91 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)