E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
05 Şubat 2018 - 09:07 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin bugün düşüş ile açılması ve bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GÜÇLENEN DOLAR VE ABD 10 YILLIKLARDAKİ YÜKSELİŞ EŞLİĞİNDE GERİLEDİ...

BIST 100 Endeksi haftanın son işlem gününde, ABD’de istihdam verilerinin beklentilerden güçlü gelmesi ve paralelinde güçlenen Dolar ile ABD 10 yıllık tahvil faizlerindeki hızlı yükselişin piyasaları rahatsız etmesi paralelinde günü %0,8 düşüşle 118,119 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6, BIST Sanayi Endeksi ise %1,0 oranında geriledi. Ayrıca Cuma günü ABD’de tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar takip edildi. ABD’de tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde olarak 200 bin kişi, ortalama saatlik kazançların ise beklentilerin hafif üzerinde olarak aylık bazda %0,3, yıllık bazda %2,9 artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 10:00 TÜRKİYE OCAK AYI ENFLASYON…

Bu hafta içerisinde gündem olarak, yurtiçinde Ocak ayı enflasyon ve sanayi üretimi, ABD’de FED üyelerinin konuşmaları, İngiltere’de ise merkez bankası toplantısı ve faiz oranı kararı izlenilecek. Piyasa beklentisi, yurtiçinde enflasyonun aylık bazda %1,36, yıllık bazda ise %10,72 artış göstermesi yönünde. Biz de, geçen hafta içerisinde İTO’nun açıkladığı olumlu İstanbul enflasyon rakamı paralelinde Türkiye geneli enflasyonunda yıllık bazda gerilemenin devam edeceğini ve %10,0-%10,5 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörmekteyiz. Ayrıca, FED üyelerinin de konuşmalarının yakından takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Şahin açıklamalar faiz artırım olasılıklarının daha da yükselmesine ve 4 faiz artırımı fiyatlamalarına doğru geçişe neden olabilir. BIST 100 Endeksi’nin ise hafta genelinde, küresel tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş, yurtiçinde özellikle banka bilançolarına yönelik beklentilerin sona ermesi ve global risk iştahında yaşanan bozulma eşliğinde negatif seyrini sürdürmesini beklemekteyiz. Sabah itibariyle, Asya piyasaları düşüş eğilimli seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif satıcılı. BIST 100 Endeksi'nin bugün düşüş ile açılmasını ve bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

ISCTR…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre fazla değişim göstermeyerek beklentilerin üzerinde olarak 1,384 milyon TL net kar (beklenti 1,217 milyon TL) açıkladı. (KAP)

EREGL…Sınırlı Pozitif… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %50 artışla beklentilerin hafif üzerinde olarak 1,192 milyon TL (beklenti 1,106 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %46 artışla beklentilerin üzerinde 1,699 milyon TL (beklenti 1,574 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

OTKAR…Nötr… Şirket 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde, geçen çeyreğe göre %114 artışla beklentilerin hafif olarak 49 milyon TL (beklenti 25 milyon TL) net kar açıkladı. FAVÖK ise, 2017 yılı dördüncü çeyrek dönemde geçen çeyreğe göre %12 düşüşle beklentilere paralel olarak 47 milyon TL (beklenti 47 milyon TL) olarak açıklandı. (KAP)

PGSUS…Sınırlı Pozitif… Şirket, 2018 yılında yolcu sayısında artışın %11-13 aralığında gerçekleşmesini, iç hat birim gelirlerinde yıllık bazda 5-6 TL artış ve dış hatlarda ise 1-2 Euro daralma olacağını öngörmekte. Şirket, FAVÖKÖ marjının ise %22,5-23,5 aralığında gerçekleşmesini bekliyor. (KAP)

Otomotiv Sektörü…Nötr… 2018 yılı Ocak ayı otomobil ve hafif ticari araç satışları, aylık bazda %1 azalışla 35,076 adet oldu. Verileri şirket bazında incelediğimizde, Tofaş (Sınırlı Pozitif) ve Doğuş Otomotiv (Nötr) satışlarını aylık bazda artırdığını, Ford Otosan’ın (Sınırlı Negatif) satışlarında ise, aylık bazda daralma olduğunu görmekteyiz. (ODD)

Halka Arz…MPARK… MLP Sağlık Hizmetleri A.Ş. halka arz fiyat aralığını 24-28,8 TL’den 19-20 TL’ye düşürdüğünü ve halka arz talep toplama süresinin 5 ve 6 Şubat 2018 tarihlerini de kapsayacak şekilde uzatıldığını açıkladı.

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,7 düşüşle 145,850 seviyesinden tamamladı.
Şubat vadeli kontratın, gün içerisinde 144,500 – 146,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın son işlem gününde, beklentilerin üzerinde açıklanan ücretler verisi eşliğinde gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans gösterirken, Türk Lirası da yüksek gelen dış ticaret açığı paralelinde negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,6 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, güçlü gelen istihdam verileri sonrasında ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve Dolar Endeksi’nde gözlenen yükselişe bağlı olarak geriledi. Şubat vadeli Altın kontratı ise günü %0,9 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, beklentilerin üzerinde açıklanan ücretler verisi eşliğinde gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro yükselişine ara vererek negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı. Ocak vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)