E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te düşüş bekleniyor---

BİST'te düşüş bekleniyor

BİST'te düşüş bekleniyor
15 Mayıs 2018 - 09:22 borsagundem.com

BİST100 endeksinin bugün düşüşle açılması ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergilemesi bekleniyor

BİST 100, GLOBAL RİSK İŞTAHI EŞLİĞİNDE YÜKSELDİ…

BİST100 endeksi dün açıklanan veriyle birlikte cari açıktaki genişleme trendine rağmen global hisse piyasasındaki yükselişe bağlı olarak haftanın ilk gününü 1.49% yükselişle kapattı. Toplam işlem hacmi 5.5 milyar TL düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi %1.4 holding endeksi %1.6 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında %4.2 ile madencilik en fazla kazandıran, %2.9 ile spor en çok gerileyen oldu.

Yurtiçinde cari işlemler açığı, Mart ayında 4.8 milyar US$ olarak açıklandı, beklenti cari açığın 4.15 milyar US$ olması şeklindeydi. Yıllık cari işlemler açığı ise 55.3 milyar US$’a yükseldi. Söz konusu tabloda, yapısal sorun devam ediyor. Mart ayında yıllık ihracat 169 milyar US$ ile geçen yıla göre %10 artış, ithalatsa %21 yükselişle 236 milyar US$’a yükseldi. Net turizm gelirleri ise %30 artışa rağmen dış ticaret açığındaki hızlı artış nedeniyle cari açık artışını engelleyemedi. Bu bağlamda, yıllık bazda cari açığın fonlaması yüksek oranda portföy yatırımlarına bağlı kalmaya devam etti. 2. derecede büyük fonlama kalemini ise özel sektör ve kamunun yurt dışı borçlanması oluşturdu. Net hata noksan rakamı ise yıllık 7 milyar US$’a yükseldi.

TSİ 12:00’DA TÜRKİYE’DE NİSAN AYI BÜTÇE AÇIĞI AÇIKLANACAK…

Bugün, TSİ 10:00’da yurtiçi piyasalarda Şubat ayı işsizlik oranı açıklanacak. İşsizliğin %10.8’de sabit kalması bekleniyor. Diğer taraftan, bütçe açığı Mart’ta 20.2 milyar TL, yıllık açık ise 48.1 milyar TL düzeyinde gerçekleşmişti. Yine Mart’ta bütçe açığı/GSMH oranı %1.5 seviyesinde bulunuyor. Bütçe açığı geçen yıl 55.6 milyar TL ile en yüksek seviyesini gördükten sonra düşüş eğilimine başlamıştı. Yıllık açıkta tekrar 50 milyar TL üzerinde bir eğilim görüldüğü taktirde, TL üzerinde bir baskı oluşabilir.

Sabah itibariyle Asya piyasaları satıcılı bir seyir izlerken, ABD vadeli hisse piyasaları negatif bölgede. BİST100 endeksinin bugün düşüşle açılmasını ve gün içerisinde endeksin dünya endekslerine paralel bir görüntü sergileyebileceğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

SOKM…Şok Marketler Ticaret A.Ş.’nin paylarının halka arzına ilişkin, 8 - 11 Mayıs’ta gerçekleştirilen talep toplama işlemi sonucunda halka arz fiyatının 10,5 TL olarak belirlendiği ve planlanan tahsisat miktarı 218.500.00 iken talebin 406.707.787 olarak gerçekleştiği açıklandı. (KAP)

AKGUV…Sınırlı Pozitif…Şirket, T.C Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan 46 adet Jeep Grand Cherokee aracının BR6 güvenlik seviyesinde zırhlanma işinin, "8.234.000 TL+KDV" bedelli sözleşmesi %51 bağlı ortaklığı Akdeniz Teknoloji Güvenlik ve Savunma Sistemleri San. ve Tic. A.Ş ile imza edildiğini açıkladı. (KAP)

ASELS…Pozitif… Şirket ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında, tedarik ve geliştirme bileşenleri olan Savunma Amaçlı Haberleşme Sistemi Projesine yönelik toplam bedeli 608.500.000 TL ve 124.850.000 ABD Doları tutarında bir sözleşme imzalandığı ve sözleşme kapsamında teslimatların 2018-2024 yılları arasında gerçekleştirileceği açıklandı. (KAP)

LOGO…Nötr… Şirket İcra Kurulu Başkanı Koyuncu, satışların TL endeksli olduğunu ve kurun stres yaratmadığını, temettü konusunda geçen yıllardaki politikayı sürdürdüklerini, gelecek yıllarda iki haneli büyümenin olası gözüktüğünü açıkladı. (Bloomberght)

BIST 30 Kontratı

Haziran vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1.49 yükselişle ile 127.375 seviyesinden tamamladı.

Haziran vadeli kontratın, gün içerisinde 126.750 – 127.500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında karışık bir seyir izlerken, Türk lirası da negatif ayrışan para birimleri arasında yer aldı.

Bugün, USDTRY kontratının güne hafif yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları dün, talebin güçlü dolar endeksi ve ABD’deki faiz artışına ilişkin beklentiler dahilinde sınırlı kalması sonucu geriledi.

Bugün, Altın kontratının güne hafif azalış ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Euro Dolar paritesi dün, ABD’de geçen hafta gelen zayıf enflasyon verisiyle yükselişini 1.20 seviyesine kadar uzatmasının ardından satışlarla karşılaştı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif azalış ile başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)