E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'in yeni salonunda işleme başlandı---

BİST'in yeni salonunda işleme başlandı

BİST'in yeni salonunda işleme başlandı
24 Mart 2015 - 03:57 borsagundem.com

Resmi açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapması beklenen Borsa İstanbul’un dijital çağa uyumlu yeni işlem salonu dün hizmete girdi

Borsa İstanbul’un (BİST) 6 ayı aşkın bir süredir yapımı süren yeni işlem salonu tamamlandı. Brokerlar dün ilk kez yeni salonda işlemleri gerçekleştirdi. Salonun resmi açılışının ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

BEDELİ 40 BİN TL

3 farklı bölümden oluşan yeni işlem salonunda pit alanı olarak kullanılan bölümler dışında tek kişilik odalar ve toplu işlem odaları yer alıyor. Aylık 4 bin TL’den 40 bin TL’ye kadar farklı fiyatlarda işlem alanı kiralanması mümkün olan salonun bu alanlarını kullanmak isteyen aracı kuruluşlar için Borsa İstanbul yönetimi ihale açmıştı.

MEDYA ODALARI KURULDU

İstanbul Finans Merkezi kapsamında önemli bir showroom olarak da kullanılması arzu edilen Borsa İstanbul’un yeni işlem merkezine ek olarak medyanın kullanımı için de özel röportaj odaları yapıldı.

TEPKİ GÖRMÜŞTÜ

Borsa İstanbul’un, yeni işlem salonu İstinye'de çalışan brokerlar ile aracı kurum yöneticileri tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Eleştirilerin odağında toplu işlem alanındaki çalışma koşullarının elverişsizliği gelirken, 'pit alanı' dışındaki toplu oturum alanı olan odanı havasız ve basık tavanlı olduğu ifade edilmişti.

Yeni salonla ilgili bir diğer eleştiri de terminal sayısının azaltımasıydı. Yeni düzenlemeyle 65 broker'ın çalışma yeri olmadığı için işsiz kalabileceği ifade edilmişti. 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)