E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'in hafif alıcılı açılması bekleniyor---

BİST'in hafif alıcılı açılması bekleniyor

BİST'in hafif alıcılı açılması bekleniyor
02 Ağustos 2013 - 09:00 borsagundem.com

ABD’de açıklanan verilerin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte yatay kapanış gösteren BİST'in hafif alıcılı açılması bekleniyor

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. (http://www.a1capital.com.tr) tarafından hazırlanan Günlük Bülteni:
Önemli gelişmeler
- ABD’de açıklanan veriler beklentilerden iyi geldi…
ABD'de işsizlik başvuruları 345.000 olan beklentilere karşılık son 5,5 yılın en düşük seviyesi olan 326.000’e geriledi. Haziran ayına 51,9 seviyesinde olan imalat sektörü PMI verisi Temmuz ayında 53,2 olan beklentilerin üzerinde 53,7’ye yükseldi.
ISM İmalat Endeksi ise Haziran ayındaki 50,9 seviyesinden Temmuz ayında 52 olan beklentilerin çok üzerine çıkarak 55,4 ile son 2 yılın zirvesine ulaştı.
İnşaat harcamaları ise Mayıs ayındaki artışın %0,5’ten %1,3’e revize edilmesi ile birlikte Haziran ayında %0,4’lük artış beklentisine karşılık %0,6 düşüş gösterdi.
ABD’de Exxon Mobil’in karının beklentilerin çok altında kalmasına karşılık açıklanan verilerin beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte ABD borsaları rekorlarını tazeledi. Dow Jones %0,83, S&P 500 Endeksi ise %1,25 artış gösterdi.
ABD 10 yıllık tahvil faizleri ise gelen verilerdeki iyimserlikle birlikte %2,60 seviyelerinden %2,72’lere doğru yükseliş görüldü.
ABD’de gelen iyi verilerle birlikte brent petrol fiyatları 110 Dolar ile son 4 ayın en yüksek seviyesini görürken, altın fiyatları ise son 2 haftanın en düşük seviyesi olan 1.300’ün altına geriledi.
Avrupa ve İngiltere Merkez Bankaları faiz oranlarında değişikliğe gitmezken, ECB Başkanı Draghi faizlerin uzun bir süre mevcut ya da daha düşük seviyelerde tutulacağı mesajını yineledi…
İngiltere Merkez Bankası %0,50 olan faiz oranı ve 375 milyar Sterlin olan varlık alım programında beklentiler doğrultusunda değişikliğe gitmedi. Avrupa Merkez Bankası da beklentiler doğrultusunda %0,50 olan faiz oranlarını değiştirmezken, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi faiz oranların uzun bir süre daha mevcut ya da daha düşük seviyelerde tutulacağı ifadelerini yinelerken, %0,50’nin faizlerde alt sınır olmadığını, %0 seviyesine ulaşmadıklarını ifade etti. Ekonomide düşük seviyede
iyileşme işaretleri olmasına karşılık aşağı yönlü risklerin devam ettiğini, enflasyonun ise %2’nin altında kalmaya devam etmesini beklediklerini belirtti.
Gün içinde 1,33 seviyesinin üzerine çıkan euro/dolar paritesi, gerek Draghi’nin açıklamaları gerekse de ABD’den gelen verilerin beklentilerden iyi gelmesi ile birlikte 1,32’ye seviyesine gerileme gösterdi. Avrupa borsaları gevşek para politikasının devam edeceği beklentisi ve veri ve bilanço iyimserliği ile birlikte %2’ye varan yükselişlerle son 2 ayın en yüksek seviyelerine yükseldi.
- Euro Bölgesi’nde imalat sektörü PMI verileri beklentilerin üzerinde geldi…
Euro Bölgesi’nde imalat sektörü PMI,Haziran ayındaki 50,1 seviyesinden Temmuz ayında yatay kalması beklentisine karşılık 50,3’e yükseldi. İmalat sektörü PMI’ları Almanya’da 50,3 seviyesinden 50,7’ye, İtalya’da 49,1’den 50,4’e yükseliş görülmesine karşılık Fransa’da 49,8’den 49,7’ye
geriledi.
Güne iyimser hava ile başlayan BİST’te ABD’den gelen güçlü veriler ile kar satışları gelirken, faizlerde düşüş, dövizde ise yükseliş hakimdi…
Güne alıcılı bir açılış yaparak 74.400 seviyelerine kadar yükseliş gösteren BİST – 100 endeksi, ABD’de açıklanan verilerin beklentilerin üzerinde gelmesiyle birlikte yatay kapanış gerçekleştirdi.
Gösterge tahvil faizinde 33 baz puanlık azalışla %8,90’a, 10 yıllık tahvil faizinde ise 36 baz puanlık azalışla %8,96’ya gerileme yaşandı. Dolar TL’de ABD’de beklentilerden iyi gelen veriler sonrası 1,95’e, sepet kurda da 2,26 seviyesine doğru yükseliş görüldü.
BİST100 endeksinin güne hafif alıcılı başlamasını bekliyoruz…
Asya piyasalarındaki olumlu görünüm ile birlikte, ABD vadelilerinin %0,1 artış göstermesi, Avrupa borsalarının da güne %0,4’e varan oranlarda yükselişle başlama beklentisi doğrultusunda BIST–100 endeksinin güne hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)