E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'i yoğun gündem bekliyor---

BİST'i yoğun gündem bekliyor

BİST'i yoğun gündem bekliyor
19 Ağustos 2013 - 08:54 borsagundem.com

Bu haftanın gündeminde yurtiçinde TCMB’nin PPK toplantısı var

Bayram tatilinde yükselen gelişmekte olan piyasaları yakalama çabasıyla geçen haftaya alıcılı başlayan, ancak kaydettiği ivme Perşembe günü ABD enflasyon verisiyle sert satışlara dönen BİST, haftanın son işlem gününü %0,40 artışla 74.275,43 puandan kapatmıştı. Ancak 1,9 milyar TL gibi sınırlı bir işlem hacmi olduğunu gördük. Dolar/TL kuru, 1.9360 yakınlarındaki yatay seyrini sürdürürken, gösterge tahvilin faizi yüzde 9.22'ye inmişti.
Bu sabaha baktığımızda ise dolar/TL’nin 1,9445 direncinin üzerini test ettiğini ve yükseliş eğiliminin korunduğunu görüyoruz. Avrupa borsaları açısından da piyasalara yön verebilecek önemde bir veri olmaması ve cuma günü ABD’nin düşüşle kapanması nedeniyle hafif satıcılı bir açılış beklediğimizi göz önüne alırsak yurtiçinde de temkinli bir seyir izlememiz mümkün olabilir gibi görünüyor. Pek çok gelişmekte olan para birimine benzer şekilde dolar/TL’de volatilitenin yüksek kalmaya devam etmesi de bir baskı oluşturuyor. Geçen hafta da 76.000-76.200 seviyesinin aşılmakta zorlanıldığını takip etmiştik. Bu yüzden bu hafta da bu seviye ilk direnç olarak izlenmeye devam edecek. 74.200 desteği ise geride bıraktığımız haftada özellikle hafta kapanışı itibariyle çalışmış görünüyor.
Altında 73.500-73.000 ve 72.000 destekleri ilk test edilmesini beklediğimiz seviyeler. Ancak 73.000 puan altında stresin bir miktar daha artması hala olası görünüyor. 72.000 desteğinin altına gelinmesi ise 70.000 desteğine hızlı bir yönelime neden olabilir. 73.000-76.000 bandının dışına çıkmada normal şartlarda zorlanma ihtimali hala yüksek olan endeks için yükseliş eğiliminden bahsetmek için 76.200 üzerine tutunulması ve hatta 77.000 direncinin aşılması gerektiğini düşünüyoruz.
Yurtdışına baktığımızda ise New York borsası yatırımcıların konut başlangıçlarının Temmuz ayında arttığını ve tüketici güveninin gerilediğini gösteren verileri değerlendirmesi ile geri çekilmeye devam etti. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde tırmanış devam ederken Standard & Poor's 500 Endeksi iki ayın en büyük haftalık düşüşünü gerçekleştirdi. ABD 10 yıllıklarının seyiri önemli kalmaya devam ediyor, özellikle bizim gösterge tahvil faizimiz ve dolar/TL’nin, ABD 10 yıllıklara paralel hareketi nedeni ile endeks üzerinde de önemli etkisi olmasını bekliyoruz. FED beklentileri devam ettiği için ABD 10 yıllıklarda yükseliş beklentileri devam ettiğini de belirtelim.
Her ne kadar CFTC'nin verilerine göre ABD Doları'ndaki net uzun pozisyon miktarı 13 Ağustos haftasında 25 Haziran'dan bu yana görülen en düşük seviyeye inmiş ve ABD Doları'nda net uzun pozisyon miktarı yüzde 19 azalarak 17.6 milyar dolar olarak gerçekleşmiş olsa da dolar endeksinde haftaya başlangıcın da yükseliş yönünde olduğunu hatırlatalım.
Bu haftanın gündeminde yurtiçinde TCMB’nin PPK toplantısı var. ABD’de ise FED FOMC toplantı tutanakları var. Yani bu hafta bize merkezler yön verecek. Veri akışında ise ABD’de yeni ve ikinci el konut satış verileri, Çin ve Avrupa’da öncü PMI’lar ve Almanya’nın büyüme verisi bekleniyor.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)