E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'e yurtiçi veriler yön verecek---

BİST'e yurtiçi veriler yön verecek

BİST'e yurtiçi veriler yön verecek
10 Eylül 2013 - 09:10 borsagundem.com

ABD’de önemli bir verinin bulunmaması çerçevesinde, yurtiçindeki 2.çeyrek büyüme ve Hazine ihaleleri Borsa İstanbul’a yön verecektir

Yurtdışı piyasalardaki pozitif görüntünün yanı sıra kurlarda bugün de devam eden gevşeme ve saat 10:00’daki büyüme verisinin alımların devamını getireceği nedenleriyle BIST-100 endeksinin bugüne 69.830 puan civarından başlamasını bekliyoruz.
Cuma günü ABD’de yayınlanan tarım dışı istihdam verilerinde bir önceki datanın sert şekilde aşağı yönde revize edilmesinin varlık alım programında azaltım endişelerini hafifletmesi, Çin’de açıklanan ihracat datasının beklentilerden daha iyi gelmesi yurtdışı borsalar açısından pozitif oldu. Yurtiçinde ise, gerek tarım dışı istihdam verisi gerekse Suriye geriliminin azalmasının yanı sıra Temmuz ayı sanayi üretimi verisinin iyi çıkması, 5 ve 10 yıl vadeli tahvil ihalelerine yeterli talep gelmesi, kurlarda görülen gevşeme Borsa İstanbul’un günü %3,65 ile günlük bazda oldukça iyi yükselişle tamamlamasına sebep oldu.
Dünkü net yükselişlerin ardından BİST-100 endeksi bugün de yurtiçi gündem ağırlığı ile hareket edecek gibi görünüyor. ABD’de önemli bir verinin bulunmaması çerçevesinde, yurtiçindeki 2.çeyrek büyüme ve
Hazine ihaleleri Borsa İstanbul’a yön verecektir diyebiliriz. Gerçi Fransa’da sanayi üretimi, İtalya’da büyüme gibi veriler dış kaynaklı olarak bir miktar etki edebilir ama bu verilerin BİST üzerinde çok fazla etkili olmasını beklemiyoruz. Bu verilerin yerine, yarın ABD Senatosu’nda görüşülecek olan Suriye’ye askeri müdahale ve 18 Eylül’deki Fed toplantısı daha önde olabilir. Bu kapsamda, dün gelen açıklamalar doğrultusunda Suriye’ye askeri müdahale olasılığının gittikçe düştüğünü düşünüyoruz. 2.çeyrekte %3,5 civarında geleceği öngörülen GSYH’ın sonucuna göre BİST-100 endeksinin bugün 68.500’e mi gerileyeceğini yoksa 70.000’i aşacağını mı izleyeceğiz. Bugünkü Hisse Önerilerimiz: ARCLK, TKFEN..
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)