E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBİST'e ters o hisse yükseliyor!---

BİST'e ters o hisse yükseliyor!

BİST'e ters o hisse yükseliyor!
28 Ağustos 2013 - 13:58 borsagundem.com

BİST 100 endeksi Temmuz’dan bu yana yeni bir satış baskısı altına girse de Koza Altın genel trendin aksine yükselişe geçti

ABD Merkez Bankası Fed’in Başkanı Ben Bernanke’nin 22 Mayıs’ta varlık alımlarını azaltacaklarına dair sinyal vermesinden bu yana BİST 100 endeksi (XU100) yüzde 28,7 değer kaybetti. Temmuz ayından bu yana bölgede jeopolitik risklerin de artması endekste ilave düşüşlere neden oldu. BİST 100, Temmuz’dan bu yana yüzde 15 düştü. Küresel belirsizliklerin hem ekonomik hem de jeopolitik anlamda artmasıyla altın fiyatları da hızlı yükselişe geçti ve 1430 dolar seviyesini test etti. Borsa İstanbul’da altın üretimi yapan Koza Altın (KOZAL) hissesi altındaki yükselişten destek alarak BİST 100 endeksinden pozitif ayrıştı ve Temmuz’dan bu yana yüzde 33’lük önemli bir yükseliş gerçekleştirdi.
OLUMLU PERFORMANS SÜREBİLİR
Analistler altın fiyatlarında yüksek seyrin devam edebileceğini söylüyor ve Koza Altın'da yükselişin devam etmesini bekliyor. TEB Yatırım’ın Koza Altın Analisti Kenan Coşkuner, jeopolitik gerginliklerin devam edebileceğinin altını çizdi ve altında gevşeme olmasının zor olduğunu kaydetti.
İş Yatırım analistlerinden İlyas Urgancı da altın fiyatlarının bu seviyelerde kalmaya devam etmesi halinde Koza Altın’da yükselişin süreceği görüşünde. Belirsizlik ortamına dikkat çeken Urgancı, “Jeopolitik belirsizlikler çok fazla. Altın fiyatları hakkında tahmin yapmak da oldukça zor. Normal şartlarda Fed’in varlık alımlarını azaltacağı bir ortamda altın fiyatlarının da gerilemesi gerekir. Ancak siyasi risklerin artması hem altın fiyatlarını hem de Koza Altın hissesini destekliyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 21,42
En Yüksek: 22,06
En Düşük: 21,28
Değişim 0,00 %
FK: 8,04
PD / DD: 0,16
İşlem Hacmi 873.950.135
Toplam Adet: 40.310.416
Ağırlıklı Ort.: 21,73
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)