E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de yurtiçi gündemde enflasyon var---

BİST'de yurtiçi gündemde enflasyon var

BİST'de yurtiçi gündemde enflasyon var
04 Kasım 2013 - 08:57 borsagundem.com

Gündemde ECB’nin faiz toplantısı, Başkan Draghi’nin konuşmaları ve FED Başkanı Bernanke’nin konuşmaları var

POLİTİKA YAPICILAR HAFTASI
Gündemde ECB’nin (Avrupa Merkez Bankası) faiz toplantısı, Başkan Draghi’nin konuşmaları ve FED Başkanı Bernanke’nin konuşmaları olduğu yoğun bir haftaya başlıyoruz ki bu gündeme Çin’de reformlar için toplanacak Komünist Parti ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı da eşlik ediyor olacak…
ABD’de Bernanke’nin Cuma günü yapması beklenen konuşma oldukça önemli olacakken Fitch’den bütçeye dair yeni uyarılar geldiğini görmekteyiz ancak bu sorun geçici de olsa aşıldığı için şuan için bir stres yaratmasını beklemiyoruz, güne zaten Fitch’in İspanya’nın kredi notu görünümünü yükseltmesi ve Çin’de 1 yılın en hızlı büyümesini göstererek toparlanmaya destek veren hizmet verileri ile olumlu bir başlangıç yapılmakta olduğunu görüyoruz…
2013 yılının ikinci yarısından itibaren toparlanma sinyalleri gelmeye başlayan Euro bölgesinde geride bıraktığımız haftada gelen verilerin bunun tam tersi bir tablo çizmesi ile ise ECB’den para politikasını gevşetme beklentilerinin hala gündemde olması euroda güç kaybını devam ettirirken bunun bize DolarTL’de yansıması ise kısa sürmüştü..
Bu sabah baktığımızda DolarTL’nin hala 2TL seviyesi üzerinde tutunduğunu görmekteyiz ki TCMB Başkanı Başçı’nın net politika mesajları vermesi ile desteklenen gevşemeye karşın FED toplantısının ardından dikkat çekilen ekonomik toparlanmanın yeniden canlandırdığı ‘tapering zamanlama kaygıları’ DolarTL üzerinde baskı kurmayı sürdürüyor… Aynı zamanda bu gelişmelerle gösterge tahvil faizi ve 10 yıllıklarda da bir yükseliş görmüştük ve bu da endeksin 76,000 seviyelerine dek gerilemesine neden olmuştu.
Bu haftaya bakacak olursak; saydığımız önemli gelişmeler dışında Euro bölgesinde imalat ve hizmet PMI verileri, ABD’de 3.çeyrek büyüme, Ekim tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve Eylül ayı kişisel gelir ve tüketim rakamları açıklanacak. Tapering endişesi yeniden canlanmış olduğu için bu verilerin (ABD tarafında) beklenti altında kalması piyasaları en azından Bernanke’nin konuşmasına dek umutlandırabilir ancak Bernanke temkinli bir havada beklenebilir.
Bugün yurtiçinde gündemimiz ise Ekim ayı TÜFE ve ÜFE rakamları olacak, beklentinin sınırlı da olsa yukarı yönlü bir harekete işaret ettiğini belirtelim. Endeks için Cuma’nın ardından alıcılı bir açılış bekliyoruz, TÜFE rakamlarının ise günün devamına etki edecek kalıcılıkta olacağını öngörmüyoruz…75,000-75,200 bandındaki desteğin, geçen hafta 76,000’lerin test edilmesi ile gündeme geldiğini belirtelim, 75,000 kırılırsa 73,800-73,500 bandına doğru gevşeme sürebilir… Yükselişlerin ilk adresi ise 77,000/77,500/78,000 olacak.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)