E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST'de yükselişler satış fırsatı mı---

BİST'de yükselişler satış fırsatı mı

BİST'de yükselişler satış fırsatı mı
27 Aralık 2013 - 08:50 borsagundem.com

Operasyonun başladığı geçen haftada yabancıların mülkiyetindeki hisse ve DİBS stoku gelişimi dünün dikkat çeken haberlerindendi

''TATİL DÖNÜŞÜ…
ABD ve Avrupa’nın Noel tatili nedeni ile kapalı olduğu günlerde de yurtiçinde yüksek seyretmeye devam eden tansiyon ve bu duruma yönelik piyasa hassasiyeti sonrası dün ABD borsaları açıldı. Yurtiçinde yeniden tırmanan siyasi risk algısı ikinci seansta etkisini yoğunlaştırarak satış baskısının artmasına neden olurken tatil dönüşü, tatildeyken yaşanan gelişmeleri fiyatlayamayan yabancı yatırımcının da piyasaya dönüşü bu streste etkili olmuş olabilir görüşündeyiz..
‘2014 Para ve Kur Politikası’ sunumunda verilen en güçlü mesajlardan biri olan öngörülebilirlik şuan için öngörülemeyen gündem ve yüksek seyretmeye devam eden kurumsal talep nedeniyle DolarTL’nin hızını kesemezken Başçı’nın 24 Aralık sunumuyla gevşediği 2,06 seviyelerinde tutunamayan DolarTL’de yeniden ivme kazanan yükseliş siyasi tansiyonun giderek artması ve piyasaların belirsizlik algısının verdiği tedirginlik nedeniyle 2,14’ü test ederken döviz sepeti de 2,50’nin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Bu şekilde ABD tatil dönüşü primli açılarak rallisini devam ettirirken biz yine negatif ayrışmış olduk, BIST 2.denemesinde 65,000 desteğinin de altına sarkarak gün içinde en düşük 64,160 puan seviyesini gördü.
Operasyonun başladığı geçen haftada yabancıların mülkiyetindeki hisse ve DİBS stoku gelişimi de dünün dikkat çekenlerindendi.. TCMB verilerine göre yurtdışı yerleşiklerin mülkiyetindeki hisse stoku piyasa ve kurdan arındırılmış bakıldığında geçen hafta 109,3 milyon dolar azaldı, DİBS'te ise haftalık bazda yine piyasa ve kur hareketinden arındırılmış olarak 532 milyon dolarlık bir azalma göze çarpıyor.
Noel tatili sonrası yıl sonuna dek Avrupa ve ABD’de olumlu algının korunması beklenirken bizde ise yurtiçi siyasi gündem, kur ve faiz izlenmeye ve belirleyici olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yurtdışında algı iyi veriyi sat, kötü veriyi al’dan dönmeye ve tapering sonrası normalleşmeye başladığı için ABD ekonomisinden toparlanma sinyalleri olumlu algılanıyor ki dün açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisinin de son 13 ayın en büyük düşüşünü göstererek ABD istihdam piyasasının gönderdiği toparlanma sinyallerini desteklemesi iyimserliğin korunması açısından uygun şartların oluşumuna katkı yaptı.. Bu sabah zayıf yen ve Japonya’da TÜFE’nin 5 yıl sonra ilk kez %1 seviyesini görmesinin etkisiyle primli seyreden Asya’nın ardından tatilden dönen Avrupa borsalarının da hem Asya etkisi hem de ralliye devam eden ABD desteğiyle güne alıcılı başlamasını bekliyoruz.
Endekse baktığımızda ise; dün 65,000 seviyesindeki önemli desteğin altında kalınması algıyı bir miktar daha bozdu ve 64,000 ara desteği ile 63,000 desteğini gündeme getirdi. Yurtiçi piyasalarda siyasi risk algısının artması nedeniyle 17 Aralık’tan bu yana görülen sert hareketler nedeniyle tedirginliğin devam etmekte olduğu ortamda ise yükseliş denemelerinin ise satış fırsatı olarak kullanılma eğiliminin devam edebileceğini öngörmekteyiz.''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)