E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de ''kol kesme'' noktası neresi?---

BİST'de ''kol kesme'' noktası neresi?

BİST'de ''kol kesme'' noktası neresi?
26 Ağustos 2013 - 12:49 borsagundem.com

Haftalardır FED’e odaklı hareket eden piyasalara, bu hafta da yurtdışında açıklanacak makro verilerin yöne vermesi bekleniyor

Eti Yatırım tarafından hazırlanan Haftalık Bülten:
Yine FED’in ve yurtdışı makro verilerin gelişmekte olan ülkelere yön vereceği bir haftaya girmiş olmamız sebebiyle, bu hafta makro açıdan Almanya’daki IFO, ABD’deki tüketici güveni, büyüme, işsizlik maaş başvurularının takip edilmesi gerekiyor. Yurtiçinde ise kur ve faizlerin seyrinin Borsa İstanbul’a yansımasını göreceğiz. Hafta içerisinde kur ve faizlerde düşüş yaşanırsa bu durumun borsaya etkisi pozitif, aksi halde negatif olacaktır. BİST 100 endeksinde geçen haftaki abartılmış %8,5’lik düşüşün bu hafta bir tepkisinin olacağını öngörüyoruz.
Haftalardır FED’e odaklı hareket eden piyasaların, bu hafta da yurtdışında açıklanacak olan makro veriler üzerinden benzer şekilde seyretmesini bekliyoruz. Cuma günü yayınlanan yeni konut satışları verisinin hayli kötü gelmesinin yanı sıra Atlanta FED Başkanı Lockhart’ın şimdiye kadarki verilerin ikinci yarıda güçlü toparlanmaya işaret olmadığını söyleyerek varlık alımlarının yavaşlatılmasına ilişkin endişeleri hafifletici bir bildirimde bulunması, Pimco’nun ABD tahvillerindeki satışların abartılı olduğunu belirtmesi bu hafta gelişmekte olan ülke piyasaları açısından destek olabilir. FED endişelerinin gelişmekte olan ülkeler bazında değişim göstererek kimi zaman aşırı abartılı şekilde fiyatlandırılması geçen hafta BİST 100 endeksinde kendine yer bulurken, bu anormal ve haftalık bazda aşırıya kaçan geri çekilmenin yeni haftada son bulacağını tahmin ediyoruz. Bu öngörümüzün ana unsurlarını ise  haftalık bazdaki ciddi değer kaybının tepki alımlarına sebebiyet vereceği, zirve seviyesinden bugüne %27’lik geri çekilme yaşanmış olmasının bu seviyelerden para girişlerine yol açacağı düşünmemiz, Atlanta FED Başkanı Lockhart ve Pimco’nun açıklamaları oluşturuyor. Şayet beklentimiz dışında gelişmeler olur ve/veya kur ve faizlerdeki yükseliş devam ederse, alt tarafta zarar kes seviyesi olarak 67.300’ün takip edilmesini tavsiye ediyoruz. Yeni pozisyon açmak ve/veya mevcut pozisyon kapamaları açısından şu an yurtiçinde kur ve faizlerin seyri büyük önem taşıyor ve bu nedenle her iki unsurun çok yakından izlenmesinde fayda görüyoruz. Dolar/TL
kotasyonu açısından 2, tahvil faizlerinde ise %10 seviyesinin aşılması psikolojik olarak kur ve paritedeki yükselişin devamını destekleyeceği için bunun borsaya yansımasının negatif yönde olacağını öngörüyor, pozisyon alırken bu unsura dikkat edilmesini tavsiye ediyoruz.
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA
*Kol kesme: Piyasada zararı realize edip pozisyon kapatma anlamında kullanılır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • unal27 Ağustos 2013 06:50

    Erdem beterin katılıyorum bovespa ile aynı seviyelerde indik bir ara pozitif aymistik simdi yeniden aynı konuma geliyoruz.

  • resul26 Ağustos 2013 16:07

    trakya cam sana yazıklar olsunnnn.......spek efendi 1.00 tl olsa satmıyorummmmmmmm

  • erdem26 Ağustos 2013 14:14

    düşüş abartılı değil,gayet normal,,bovespa ile eşitleneceğiz.

  • TOPLA BEKLE ZAMANI GELDİ ARTIK26 Ağustos 2013 13:32

    93.000 ENDEKS SATMA NOKTASI İDİ YANİ SATAMAYANLAR KOLU BACAĞI O NOKTADA KESTİLER.ARTIK KESİLEMEMİŞ KOLLARI BACAKLARI TOPLAMA ZAMANI GELDİ.