E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de hedef 80 bin---

BİST'de hedef 80 bin

BİST'de hedef 80 bin
21 Ekim 2013 - 09:02 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un uluslararası piyasaların geçen haftaki yükselişini göz önünde bulundurarak 77.000'in üzerinden güne başlaması bekleniyor

ABD’nin mali uçurumunun 2012 yılına ötelenmesi sonrasında takip ettiğimiz global borsa endekslerinin geçen haftayı ortalama %1,4 yükselişle tamamlamasına bağlı olarak BIST-100’ün bugüne 77.000 seviyesinin üzerinde başlangıç yapmasını bekliyoruz. Fitch’in ABD’nin kredi notunu negatif izlemeye almasına karşılık mali uçurumun 2014 yılına kadar ertelenmesi, Çin’de büyümenin beklentilere paralel olarak gelmesi, ABD’li şirketlerin açıkladıkları bilançoların pozitif yönde tepki bulması ve son gelişmelerin varlık alımlarının azaltılması sürecini 2014 yılının Mart ayına kadar öteleyebileceği beklentisi ABD borsalarının haftayı %1,1 ila %2,4 arasında değişen oranlarda yükselişle tamamlamasını sağladı. Dışsal şoklara karşı kırılganlık bakımından Türkiye ile karşılaştırılan Hindistan, Güney Afrika, Brezilya gibi ülkelerin bayram tatili nedeniyle kapalı olduğumuz haftayı ortalama %2,8 seviyesinde yükselişle tamamlamasının yanı sıra en azından hedge fonlar açısından risk alma iştahının artmasının muhtemel olduğu bugünlerde Borsa İstanbul’a da para girişini olası görüyoruz. Geçen haftaki global gelişmelere bakarak, bugün için BİST-100 endeksinin güne %1’in üzerinde yükselişle başlamasını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde 77.800 ve 80.000 dirençlerinin ilk hedef olarak görülmesini beklediğimiz BİST’de, bugün öngördüğümüz gap’li açılışın ardından alıcıların ne kadar güçlü olduğu, bankalara para girişinin seviyesi, kur ve faizdeki gelişmelere bakarak pozisyon açıp açmamaya karar verilmelidir. Şayet borsa yükselirken, kur ve faizler ters orantılı hareket ederse, beklemekte fayda var.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)