E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de hafif alıcılı açılış bekleniyor---

BİST'de hafif alıcılı açılış bekleniyor

BİST'de hafif alıcılı açılış bekleniyor
06 Mayıs 2013 - 09:21 borsagundem.com

BIST-100'ün bugüne hafif alıcılı olarak 89.200 puan civarından başlaması bekleniyor

Tarım dışı istihdam verilerinin pozitif yansımasının Asya Pasifik borsalarında sürüyor olmasına karşılık, vadeli borsaların daha temkinli bir hava içerisinde olması nedeniyle BIST-100'ün bugüne hafif alıcılı olarak 89.200 puan civarından başlamasını bekliyoruz. 
Yurtdışında karışık gelmeye devam eden makro veriler doğrultusunda piyasa oyuncularının varlık alımlarına kısa sürede son verilmeyeceğini düşünmeleri, Merkez Bankalarının bu yönde hareket etmeye devam etmesi ve ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden daha iyi gelmesi geçen hafta yurtdışı borsaların yükseliş yönlü hareketini sürdürmesine neden oldu. Yurtiçinde ise, TCMB Başkanı Başçı'nın yatırımcıların negatif faize alışması gerektiği açıklamalarının %5,5'un altına getirdiği faizlerin ilerleyen günlerde not artırımı beklentisinin de etkisiyle %5'e kadar gerilemesi ve bu durumun bankacılık hisselerine alım getirmesi BIST-100 endeksinin haftayı %4,7 oranında değer artışıyla tamamlamasına sebep oldu.
Yeni haftanın piyasa gündeminde, özellikle ABD tarafında makro veri anlamında bir zayıflık olduğunu görmekteyiz. Buna karşılık, bu haftaki veri akışının Avrupa'da yoðun olduğu görülüyor. Yurtiçinde ise, sanayi üretimi ve bankacılık sektörü verilerinin yanı sıra geçen hafta Türkiye'ye gelen Moody's ve S&P heyetlerinin ay içerisinde not artışı beklentilerini artırması takip edilecek diyebiliriz. Bunların yanı sıra, PKK'nın 8 Mayıs'ta başlayacağı geri çekilme süreci de yakından izlenmelidir. Geçen hafta 90.000 seviyesini test eden BIST-100 endeksinin bu hafta mevcut seviyelerini korumaya ve geçen haftaki yükselişi sindirmeye çalışacağını tahmin ediyoruz. Faizdeki düşüşün bankaların karlılığını ilk yarıda coşturacak olmasına karşılık yılın ikinci yarısında bu performansın görülemeyecek olması, not artırımı beklentilerinin fiyatlara önemli ölçüde yansımış olması nedenleriyle olası bir not artırımı haberinin tereddütsüz kar satışı yönünde kullanılmasını tavsiye ediyoruz.
Bugünkü Hisse Tavsiyelerimiz: AYGAZ, ECZYT
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)