E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de dirençler güçlendi---

BİST'de dirençler güçlendi

BİST'de dirençler güçlendi
31 Ekim 2013 - 09:19 borsagundem.com

Yeni güne başlarken güne yön verecek başlıca gelişmenin dün akşamki Fed açıklaması olacağını söyleyebiliriz

Eti Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
"Fed’in dün akşamki açıklamalarında ekonomideki gelişmelere de değinmesinin varlık alımlarının azaltılması sürecinin Mart 2014’den önce olabileceği endişesi yaratması nedeniyle BIST-100 endeksinin güne 78.800 civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
ADP özel sektör istihdam datasının beklentilerimiz doğrultusunda zayıf gelmesini gün içinde pozitif yönde fiyatlandıran global borsa endeksleri, günün ilerleyen saatlerinde Fed’in dün akşamki toplantısından çıkacak sonuçları bekledi. Bu kapsamda, BİST’de gün içinde bir ara %1,3’lere varan yükselişler görülmesine karşılık Avrupa borsalarının yaşadığı kar satışları ile eksiye geçmesi, Borsa İstanbul’un da benzer şekilde hareket etmesine neden oldu. Avrupa borsaları kapandıktan sonra açıklanan Fed kararında, her ne kadar beklentiler doğrultusunda varlık alımlarını azaltma kararı çıkmasa da, ekonomideki iyileşmeye de dikkat çekilmesi, varlık alımlarının Mart 2014’den önce azaltılma endişesini ön plana çıkarak borsa endekslerinde kar satışlarını tetikledi.
Yeni güne başlarken güne yön verecek başlıca gelişmenin dün akşamki Fed açıklaması olacağını söyleyebiliriz. Daha özelde ise, dün akşam seans kapandıktan sonra açıklanan 129 şirketin 2013/09 dönemi mali tabloları olacaktır. Fed’in dünkü söylemleri oldukça güvercin bir tavrın dışında olması, bir ara Haziran 2014’e kadar kayan varlık alımlarının azaltılması spekülasyonlarının ortadan kalkarak tekrar belirsiz bir döneme doğru yol alınabileceğinin sinyallerini veriyor.
Bu kapsamda, Mart 2014 için rahat olamayacak olan yatırımcılarda risk alma iştahı artışında sınırlama ve gelişmekte olan ülkelere yönelişte de benzer bir tutum söz konusu olabilecektir. Dün BİST-100 endeksinin
80.500’ü görmesine karşılık 80.000’in üzerinde kalamaması ve hatta 79.000’in altında kapanması teknik açıdan negatif bir durum oldu ve 80.000 direncinin biraz daha güç kazanmasına sebep oldu. Bu kapsamda, yeni pozisyon açmak için 80.000’in aşılmasını, pozisyon kapama için de 78.000’in kırılıp kırılmadığının görülmesini tavsiye ediyoruz."
ETİ MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)