E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de dirençler geçilebilir---

BİST'de dirençler geçilebilir

BİST'de dirençler geçilebilir
16 Temmuz 2013 - 09:52 borsagundem.com

Endeksin ilk denemede 76.500 direncini geçmesi beklenmemelidir

ABD ve Avrupa borsaları sınırlı yükselişlerle günü tamamladı. Asya tarafında büyümeye dair endişeler nedeniyle endeksler Nikkei hariç ekside seyrediyor. Nikkei endeksi değer kaybeden Yen’in etkisiyle artıda seyrediyor. Hindistan Merkez Bankası'nın faizleri artırması sonrası Sensex endeksinde sert düşüş var. TCMB Başkanı Başçı’nın faiz koridorunu genişletebiliriz şeklindeki açıklamaları sonrası BİST endeksi günü % 3,12’lik sert yükselişle 76.228 puan seviyesinden kapattı.
Endekste bir ters omuz-baş formasyon oluşumu oluştu. Boyun çizgi yaklaşık olarak 76.500 seviyelerinden geçiyor. Bu seviye üzerinde iki günlük kapanış olursa ya da hacimli bir şekilde 76.500 yukarı geçilirse endeks orta vadede minimum yükseliş hedefi olan 85.000 seviyelerini hedefleyecektir. Bu seviye aynı zamanda son düşüşte oluşan fiyat boşluğuna denk gelmektedir. Teknik göstergeler pozitif seyre işaret ediyor. Endeksin ilk denemede 76.500 direncini geçmesi beklenmemelidir. Endeks kısa vadede 74.000 seviyelerini tekrar test edebilir.
ASYA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)