E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de ana destek 63.000'de---

BİST'de ana destek 63.000'de

BİST'de ana destek 63.000'de
09 Eylül 2013 - 09:19 borsagundem.com

Yurtiçi piyasalarda Suriye hassasiyeti devam ediyor, ayrıca bugün Hazine’nin 2 adet ihalesi var

Hareketli bir gündemin yaşanacağı yeni haftaya 2020 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'nı kazanan Japonya gündemi ile Topix endeksi alımlarla başlarken Asya tarafında veri akışının da iyimserliği desteklediğini görebiliyoruz, Japonya’nın 2. Çeyrek verisi yukarı yönlü revize edilirken Çin’de de tüketici fiyatları gerekmesi halinde bir teşvik uygulaması için alan yaratmış durumda…
ABD tarafında ise FED’in toplantısı yaklaştıkça ekonomik veriler daha da merakla bekleniyor ve FED Başkanları’ndan gelen açıklamalar da dikkatle izleniyor. Bölgesel FED Başkanları arasında görüş ayrılıkları devam ederken Eylül toplantısında olası bir indirim için tutar da ilk kez telaffuz edilmiş oldu; Kansas FED Başkanı George FED’e tahvil alımlarını Eylül toplantısında 70 milyar dolara düşürme çağrısında bulundu..
Ve en hareketli gündem Suriye… Suriye konusunda Körfez ülkeleri de bölünmüş durumda ancak piyasalar açısından Rusya ve ABD’den gelen açıklamalar oldukça kritik.. Cuma günü hatırlanacak olursa; tarım dışı istihdam verileri küresel piyasalara alım getirirken Rusya Devlet Başkanı Putin’in Suriye’ye saldırı halinde Suriye’ye destek vereceği şeklinde açıklama yaptığı haberleri ile sert satışlar değer kazançlarının törpülenmesine neden olmuştu.
AB, müdaheleye destek verip vermeme kararını BM Raporu gelene dek ertelerken bugün ABD Temsilciler Meclisi Suriye gündemi ile toplanarak müdaheleyi görüşecek, dolayısıyla hareketli günler yaşanacak gibi görünmekte…
Yurtiçi piyasalarda ise Suriye hassasiyeti devam ediyor ayrıca bugün de Hazine’nin 2 adet ihalesi var. Başçı’nın 27 Ağustos’taki konuşmasından sonra faizlerde aşağı yönlü bir eğilimi görüyoruz ancak bu ihalelerde talebin toparlanıp toparlanmadığını izleyeceğiz, DolarTL’nin geçen hafta 2,08’le rekor kırdıktan sonra 2,04’lere gevşemesi de olumlu olmakla beraber jeopolitik risklerin yeniden yukarı yönlü baskı kurabileceğini göz ardı etmemek gerekiyor..
BIST100 endeksi için teknik açıdan ise; 67,500 ve 68,500 ilk dirençlerimiz olmaya devam ederken 70,000 denemesi zorlayıcı olabilir ancak yarınki büyüme rakamları beklenenden iyi gelirse bir deneme olabilir. Geri çekilmelerde ise 66,000/65,000 ve 64,500 ilk izleyeceğimiz destek seviyeleri olacak…Ana destek seviyemiz de 63,000 puanda..
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)