E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'de 74.000 önemli---

BİST'de 74.000 önemli

BİST'de 74.000 önemli
06 Ağustos 2013 - 09:03 borsagundem.com

Bugün Avrupa tarafında yayınlanacak makro verilerin piyasaları etkileme gücü olduğundan takip edilmesi gerekmektedir

Eti Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten:
Avrupa’da hizmet sektörü PMI verisinin toparlanma belirtisi göstermesine karşılık Dallas FED Başkanı Fisher’in yatırımcıları uyaran açıklaması ve vadeli borsaların da ekside olması nedeniyle BIST’in bugüne satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Çin’de imalat ve hizmet sektörü PMI verilerinin toparlanma sinyali göstermesi, Avrupa’da hizmet sektörünün beklenenden daha az daralması gibi pozitif haberlere karşılık Dallas FED Başkanı Fisher’in
yatırımcıları uyararak tahvil alımlarının azaltılmasının yakın olduğunu söylemesi ve İtalya’daki siyasi gelişmelerin risk yaratması dün yurtdışı borsaların hafif satıcılı seyretmesine neden oldu. Yurtiçinde enflasyonun yükselişini sürdürmesine karşılık beklentiler doğrultusunda gelmesi ve geçen haftadan TCMB Başkanı Başçı’nın bu şekilde geleceğini haber vererek piyasadaki olası olumsuz etkisini bertaraf etmesi BİST-100 endeksinin günü artıda kapatmasını sağladı.
ABD’de veriler karışık gelse de, ağırlıklı olarak güçlenme belirtileri ortaya koyması, daha mikro ölçekte işletmelerin kredi talebinde artış olması, FED’in Eylül ayında olmasa bile yılsonundan önce tahvil alımlarını azaltma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündürüyor. Bu durum, ilerleyen haftalarda gelişmekte olan ülke
borsalarında baskı unsuru olmaya devam edeceğinden, içine girdiğimiz yeni dönemde yatırımcıların yüksek hisse pozisyonu taşımasını tavsiye etmiyoruz. Bugün Avrupa tarafında yayınlanacak makro verilerin piyasaları etkileme gücü olduğundan takip edilmesi gerekmektedir.
Dünkü kötünün iyisi verilerin ardından bugünkü veriler de bu şekilde gelirse, bu global likiditenin gelişmiş ülkelere kayabileceği riskini doğuracağından BİST’e yansıması pozitif olmayabilir. Bu nedenle, günlük bazda BİST-100 endeksinin 74.000’in üzerinde kalıp kalamadığı gözlenmelidir. Şayet 74.000’in üzerinde kalınamazsa, yarım gün ve bayram riskini almamak için hisse azaltımı düşünülebilir.
    Bugünkü Hisse Önerilerimiz: EREGL, GUBRF, MGROS
ETİ YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)