E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST100 endeksi en çok yükselen endeks oldu---

BİST100 endeksi en çok yükselen endeks oldu

BİST100 endeksi en çok yükselen endeks oldu
02 Temmuz 2019 - 08:50 borsagundem.com

BİST100 endeksi ise küresel piyasalar içinde en çok yükselen endeks oldu

"BİST100 endeksinde 99.300 hedefimiz aşıldı ve endeks günü Bankacılık sektörü hisselerinin %6,62 değer kazanımı önderliğinde %3,37 yükseliş ve 3.250 puanlık yükselişle 99.735 puandan tamamladı. Hafta sonu G-20 Zirvesinde gerçekleşen iki görüşmeler ve liderlerden gelen pozitif açıklamaların etkisiyle küresel piyasalarda korkular yerini yükselişlere bırakırken BİST100 endeksi ise küresel piyasalar içinde en çok yükselen endeks oldu.

S&P 500 endeksinde ise 2.970 puan ile tarihi bir rekor kırıldı. G-20 Zirvesinde özellikle Trump/Erdoğan görüşmesi ve ana konu olan S-400 konusunda bir uzlaşı çıkabilir ihtimalinin fiyatlandığı günde endekste 98.500 ve 99.300 dirençlerin kırılmasıyla yeni bir trende giriş gerçekleşirken Türkiye 5 Yıllık CDS’lerde 370 puan seviyesine gerileme ve Türkiye 10 yıllıklarda 40 baz puanın üzerindeki düşüşlerde endekse destek veren önemli gelişmelerdi.

BİST100

Özellikle Dolar/TL’de gün sonunda doların 5,70 seviyesinin altına gerileyerek 5,65 seviyesinin biraz üzerinde kapanışı ardından endekste olumsuz haber akışı olmadığı takdirde 100.600 ve yukarıda 101.300 yeni hedef değerlerimiz olarak karşımıza çıkmakta.

Bu yükselişte bir diğer etken ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin ve Hindistan Ziyareti ve gelecek olan haber akışının da olduğunu notlarımıza ekleyelim. Bu gezide Hindistan ve Çin ile ikili ticaret ve Yol Kuşak Projesinde daha aktif yer almak için atılacak adımlar ve gelecek haber akışını önemsiyoruz.

Bugün Euro Bölgesi ÜFE verisi öne çıkarken içeride veri akışını sakin olduğunu hatırlatalım. Bir Kuşak Bir Yol Projesi Nedir? 2009/2018 yıllarında yeni yatırımlar ve İnşaat sektöründe yaşanan hareketlikle büyüyen Çin ekonomisi küresel bazlı ekonomik daralmadan daha az etkilenmek adında hayata geçirmeye çalıştığı yol kuşak projesi ekonomik işbirliklerini geliştirmek ve proje içinde yer alacak ülkeleri ticari anlamda birbirine yakınlaştırmayı amaçlayan tahmini 8 Trilyon dolara ulaşması beklenen maliyetli ve yaklaşık 3 Milyar kişiyi kapsayan bir büyük projedir.

Bu projedeki kuşak Finlandiya’ dan başlayarak Estonya, Letonya, Litvanya, Ukrayna, Karadeniz üzerinden Gürcistan, Türkiye, Suriye ve Irak’tan Basra Körfezi’ne ulaşmaktadır. Kuşak kısmını oluşturan İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve yol kısmını oluşturan Deniz İpek Yoludur.

Manşette neler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çin Halk Cumhuriyetine resmi ziyaret gerçekleştirecek. Morgan Stanley: Türkiye'de politika faizi 2020 sonunda %15'e iner. TCMB'nin 2020 sonuna kadar 900 baz puan faiz indirimi yapacağını öngörüyor.

Moody's: Türkiye bankacılık sistemi görünümü, fonlama kırılganlıkları ve faaliyet koşulları nedeniyle negatif olmaya devam ediyor ABD Başkanı Trump, Pazartesi günü Çin'le ticari görüşmelerin telefon üzerinden yapıldığını ve herhangi bir anlaşmanın, ABD lehine bir şekilde olması gerekeceğini söyledi.

Beyaz Saray: ABD ve müttefikleri İran'ın nükleer silah geliştirmesine izin vermeyecek. İran rejimi üzerindeki azami baskı, liderleri eylem rotalarını değiştirinceye kadar devam edecek. Huawei, Android kullanımına devam etme konusunda ABD Ticaret Bakanlığı'nın 'yönlendirmesini' bekliyor OPEC petrol üretimini kısma kararını 9 ay daha uzattı. Benzine 27 kuruş zam yapıldı. "

A1 Capital Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)