E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST yılbaşından önceki seviyeleri test ediyor---

BİST yılbaşından önceki seviyeleri test ediyor

BİST yılbaşından önceki seviyeleri test ediyor
17 Ocak 2019 - 09:59 borsagundem.com

Alan Yatırım tarafından hazırlanan günlük analizler...

BIST 100… 97,500 Direnci Test Edilebilir… Yükseliş trendini devam ettiren endeks günü 95,411 (%2.40) seviyesinden kapattı. Yükselişi ile en çok dikkat çeken hisseler banka hisseleri olup, düşüş tarafında en çok dikkat çeken hisse ise CLEBI (%-4,00) oldu. Suriye ile ilgili haber akışı takip edilirken, dün TCMB’nin faiz oranında değişiklik yapmaması ile destek bulan endeks yılbaşından önceki seviyelerini test etmektedir. Sabah itibariyle Asya piyasaları pozitif, ABD vadelileri negatif seyir izlemekte.

USDTRY… TCMB Faiz Kararı ile 5.40 Seviyesinin Altında Seyrediyor... Dolar endeksindeki hafif artış 5.33 seviyelerinde geri toparlayan USDTRY sabah saatlerinde 5.36 seviyelerinde seyretmektedir. Dün TCMB kararında bir haftalık repo faiz oranını %24, gecelik borçlanma faizini 22.50% ve gecelik faiz oranını ise 25.50% de sabit tutmuştur.

EURTRY… Euro’nun Değer Kaybı ile Aşağı Yönlü... Avrupa tarafından gelen olumsuz haber akışı ile birlikte Euro’nun değer kaybı, Türk Lirasının primli seyretmesine neden olmaktadır. Sabah saatlerinde 6.12 seviyelerinde seyretmektedir.

EURUSD… Brexit Süreci Belirsizliğini Koruyor... Salı akşamı İngiltere parlamentosunda yapılan Brexit oylamasının reddedilmesi üzerine İşçi partisinin güvensizlik oylaması istemesi üzerine dün akşam yapılan oylama May’in lehine sonuçlanmıştır. Bunun üzerine May parti başkanları ile görüşmeyi planlamaktadır. Sürecin belirsizliği daha da artmış olup ilgili haber akışı takip edilecektir. Parite 1.1400 seviyelerinin altına çekilmiş olup, sabah saatlerinde 1,1391 seviyelerindedir.

XAUUSD… Yatay Seyri Devam Ediyor… Çin teşviklerine rağmen ve Brexit oylamasının belirsizliği ile 1290 US$ üstünde tutunmaktadır. Global ETF’lerde ki artan altın miktarının alım yönün de bunu desteklediği görülmektedir. Brexit belirsizliği ile ilgili haber akışı takip edilecektir.

GLDGR… Doların Yurtiçinde Değer Kaybı ile Hafif Negatif… TCMB faiz kararından sonra değer kazanan Türk Lirasının ardından gram altın 220TL seviyelerini test etmektedir.

BRENT… Verilerle 60US$ Desteğini Koruyor… Ham petrol stoklarının beklenenden iyi gelmesi ile 60US$ desteğini sağlamlaştıran petrol, Çin’in yurtiçi teşvikleri ile talep bazlı beklentileri pozitif eğilimde tutmaktadır. ABD-Çin ilişkilerindeki haber akışı takip edilecek olup, resesyon ile ilgili endişeler halen Brent’e aşağı yönlü baskılayıcı unsurlardan birini oluşturmaktadır.

S&P 500… Çin Destekleri ile Pozitif… Bölgesel FED başkanlarının faiz artırımı konusunda söylemleri ve Çin’in ekonomiyi desteklemek amaçla yaptığı vergi indirimleri, teşvik ve likidite artırımı gibi gelişmeler global hisse senedi piyasalarına pozitif etkisi devam etmektedir.

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)