E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST yatayda kapandı! Gözler Fitch'te olacak...---

BIST yatayda kapandı! Gözler Fitch'te olacak...

BIST yatayda kapandı! Gözler Fitch'te olacak...
01 Kasım 2019 - 09:55 borsagundem.com

BIST gün içi 98 bin puan bandının altına sarktı ve aşağıda 97.678 puanı gördü. Bu noktadan sonra satış baskısı bankacılık hisseleri öncülüğünde kırıldı ve endeks toparladı. Borsa günü %0.01 kayıpla 98.462 puandan kapattı.

BORSAGUNDEM.COM

Piyasalarda bugün uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch’in Türkiye ile ilgili değerlendirmesi öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Analistler Türkiye’nin kredi notunun ‘BB-‘ ve görünümünü ise ‘negatif’ olarak korumasını beklerken, açıklamanın piyasalar kapandıktan sonra gece yapılacağı ifade edildi.

Fitch Türkiye'nin notunu değiştirecek mi

Küresel piyasalarda belirsizlikler hisse senedi piyasalarında risk iştahını düşürerek alımları sınırlandıran başlıca etmen olarak dikkat çekiyor. ABD’deki siyasal belirsizlikler (Trump’ın azil süreci), ABD-Çin ticaret görüşmelerinden somut adımların bir türlü atılamaması, Çin’den gelen ekonomik verilerin zayıflama eğilimi göstermesi yatırımcıları temkinli olmaya itiyor.

Avrupa piyasaları Brexit çıkmazıyla gelen İngiltere erken seçimi etkisiyle temkinli duruşunu sürdürürken, ABD borsaları ticaret görüşmelerindeki belirsizliğin etkisiyle dün düşüş kaydetti. Asya borsaları ise karışık görünüm sergiledi.

Borsa İstanbul ise dün TCMB Başkanı Murat Uysal’ın ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamalarıyla pozitif görünüm sergilese de bu tutumunu kapanışa doğru kaybetti ve günü yataya yakın düşüşle kapattı.

BORSA İSTANBUL YENİ GÜNE YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününe yataya yakın %0.22 oranında yükselişle 98.689 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,12 ve holding endeksi yüzde 0,47 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,08 ile spor, tek gerileyen ise yüzde 0,01 ile sigorta oldu.

Dün ABD ile Çin arasında yürütülen ticaret müzakerelerine ilişkin artan belirsizlikler ve açıklanan Avro Bölgesi üçüncü çeyrek büyüme verisinin yüzde 1,1'e gerilemesi ile değer kaybeden Avrupa borsaları, bugün şirket bilançolarının beklentilerden iyi gelmesiyle güne pozitif giriş yaptı.

Avrupa borsaları alış ağırlıklı başladı


BORSA İSTANBUL'DA GÜNÜN İLK YARISI SATICILI GEÇTİ

Günün ilk yarısında 98.813,59 puanı görmesinin ardından düşüşe geçen BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 609,58 puan azalırken, toplam işlem hacmi 2,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,39 ve holding endeksi yüzde 1,42 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında, en fazla kazandıran yüzde 1,71 ile spor, en çok gerileyen ise yüzde 2,30 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Analistler, BIST 100 endeksinde 98.500 desteğinin kırılması ile düşüşün ivme kazandığını belirterek, 97.200 ve 95.500 seviyelerinin gündeme gelebileceğini ifade etti.

ABD'DE TARIM DIŞI İSTİHDAM BEKLENTİLERİ AŞTI

Bugün açıklanan verilere göre, ABD'de ekim tarım dışı istihdam 128 bin ile beklentileri aştı.

Beklentiler, tarım dışı istihdamın 85 bin seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. ABD'de ayrıca eylül ayına ilişkin tarım dışı istihdam 136 binden bine 180 bine, ağustos ayına ilişkin tarım dışı istihdam 168 binden 219 bine revize edildi.

New York borsası yükselişle açıldı


BORSA İSTANBUL YATAYDA HAFTAYI TAMAMLADI

Günü hafif primli karşılayan Borsa İstanbul bu tutumunu sürdüremedi ve düşüşe geçerek 98 bin puan bandının altına sarktı ve aşağıda 97.678 puanı gördü. Bu noktadan sonra endekste bankacılık hisselerine gelen alımların öncülüğünde toparlanma oldu.

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü %0.01 oranında düşüşle 98.462 puandan tamamladı. Hacim 5.5 milyar lirayı aşarak düşük seyretti. Bankacılık endeksi günü %0.59 artıda kapattı.

İşte 2019 3. çeyrek bilançosunu açıklayan şirketler!

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 01/11/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 1/11/2019

DOLAR/TL

Dolar, Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat konusunda ABD ve Rusya ile atılan pozitif adımlar sonrası gerilediği 5.70 - 5.75 arasındaki seyrini dünkü TCMB Enflasyon Raporu'nun ardından da sürdürdü.

Dolar saat 17:51 itibariyle 5.7109 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7062 lira, en yüksek 5,7400 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3780 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1165 seviyesinde. Gram altın 277.2 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.54 seviyesinde.

Dolar sakin seyretti

 

BORSA İSTANBUL DÜN DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul 1000 puanlık bantta dalgalandığı günü yataya yakın %0.23 oranında düşüşle 98.468 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

KÜRESEL PİYASALAR TİCARET ANLAŞMASI BELİRSİZLİĞİ İLE KARIŞIK SEYRETTİ

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri hisse senetleri ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşması konusunun belirsizliğini korumasıyla karışık bir seyir izledi.

Küresel piyasalar ticaret anlaşması belirsizliği ile karışık seyretti

 

TRUMP YİNE FED VE POWELL'I HEDEF ALDI

ABD Başkanı Donald Trump bir kez daha Fed'i ve başkanı Jerome Powell'ı hedef aldı. Fed'in politikalarının ABD'nin rekabet gücüne zarar verdiğini savundu.

Trump yine Fed ve Powell'ı hedef aldı

 

ABD BORSALARI EKİM AYININ SON GÜNÜNÜ EKSİDE KAPADI

Apple ve Facebook gibi hisselerdeki yükselişe rağmen ABD-Çin ticaret belirsizliği nedeniyle Wall Street endeksleri Ekim ayının son gününü düşüşle kapadı.

ABD borsaları Ekim ayının son gününü ekside kapadı

 

AVRUPA BORSALARI İTALYA HARİÇ DÜŞÜŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları ABD ve Çin arasında sürdürülebilir bir ticaret anlaşmasının yapılması konusundaki beklentilerin olumsuza dönmesi nedeniyle günü İtalya'daki FTSE MIB 30 endeksi hariç düşüşle tamamladı.

Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı

 

ASYA BORSALARI KARIŞIK BİR SEYİR İZLEDİ

Asya'da endeksler makro veriler ve ticaret anlaşmasına dair belirsizliklerle karışık seyretti.

Asya borsaları karışık bir seyir izledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 01 Kasım 2019 21:19

    ABD DENEN AZILI TERÖR ÖRGÜTÜ HALK BANK DAVASINDAN DOLAYI BORSAMIZA SATIŞ GETİRDİ ALLAH ABD DENEN BU HAYİN DEVLETİN TAŞINI TAŞ ÜSTÜNDE KOYMASIN ÇÜNKÜ SADECE HARAÇ İSTİYOR DAVA FALAN FASA FİSO.

  • Vatandaşa kandırmayın01 Kasım 2019 13:31

    Bursa İnsanların eline verdikçe millet gerçek enflasyonu anlayacak

  • Alaaacaam01 Kasım 2019 13:15

    95 binden alaaaaacaaaaammm