E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST yatay seyredebilir---

BİST yatay seyredebilir

BİST yatay seyredebilir
07 Temmuz 2017 - 09:30 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün global nötr risk iştahına bağlı olarak 100,000 seviyesi üzerinde yatayda kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ GLOBAL HİSSE PİYASALARINDAKİ DÜŞÜŞE RAĞMEN GÜÇLÜ KALDI

BIST 100 Endeksi dün, global hisse piyasalarındaki düşüş ve Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporu kabul etmesi ile birlikte hafif gerilese de diğer gelişen ve gelişmiş ülke piyasalarına kıyasla güçlü kalarak günü %0,1 düşüşle 100,627 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,1 oranında yükselirken, BIST Sanayi Endeksi ise %0,4 oranında geriledi. Ayrıca, dün ekonomik veri olarak ABD’de ADP tarım dışı istihdam verisi açıklandı. İlgili veri beklentilerin altında olarak 158 bin olarak açıklandı.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
SAAT 15:30 ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VE ÜCRET ARTIŞLARI…

Haftanın son işlem gününde ABD’de tarım dışı istihdam ve ücret artışı verileri takip edilecek. Bu iki veri FED’in istihdam piyasası ve enflasyonu yakından takip etmesi açısından önem taşımakta. Bloomberg anketlerine göre beklenti, tarım dışı istihdam için 178 bin, ücret artışı için ise aylık bazda %0.3 ve yıllık bazda %2.6 artış yönünde. Dün açıklanan ADP verisi bize tarım dışı istihdamın ılımlı gelebileceğine işaret verse de piyasa enflasyon açısından önemli olan ücret artışına odaklanacak. Ücret artışında yıllık bazda artıştaki durgunluğun devam edip etmediğini görmek önemli olacak. Sabah itibariyle Asya hisse piyasaları hafif gerilerken, ABD vadeli Hisse piyasaları ise hafif yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin bugün global nötr risk iştahına bağlı olarak 100,000 seviyesi üzerinde yatayda kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirketin Haziran ayında toplam yolcu sayısı, geçen aya göre %0.6 azalış, geçen yılın aynı ayına göre ise %9.0 artış göstererek 9.6 milyon adet olarak gerçekleşti. Şirketin yıllık yolcu sayısı büyüme hızı Haziran ayında %0.9’dan %2.0’ye yükseldi. 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde ise toplam yolcu sayısı, geçen çeyreğe göre %27.4, geçen yılın ikinci çeyreğine göre ise %7.5 artarak 28.4 milyon adet oldu. (Şirket)

ENKAI…Sınırlı Pozitif… Şirket, nominal bedeli 4,6 milyon TL tutarına kadar kendi paylarının geri alımının gerçekleştirmesine ve geri alım için ayrılacak fonun en fazla 50 milyon TL olarak belirlendiğini açıkladı. (KAP)

EKGYO…Sınırlı Negatif… Şirket, 2017 yılının ikinci çeyreğinde geçen çeyreğe göre %60, geçen senenin aynı dönemine göre ise %30 düşüşle 1,010 adet bağımsız bölüm satışı gerçekleştirdiğini açıkladı. (KAP)

AKSEN…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO’su Cüneyt Uygun, Endonezya, Vietnam, Laos, Filipinler ve Kamboçya’daki planları için ekipler oluşturduklarını, Endonezya’nın 5 yılda 35,000 MW doğal gaz ve kömüre dayalı güç yaratmak istediğini ve şirketin orada minimum 500 MW’lık bir yatırım hedeflediğini söyledi. Ayrıca, Uygun, şirketin %49’una kadar hisse satışı için biri ABD’den ikisi Körfez’den olmak üzere 3 uluslararası fon ile görüşme halinde olduğunu belirtti. (Business HT)

Havacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif… Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin açıkladığı verilere göre, Haziran ayında, Türkiye geneli direkt transit toplam yolcu sayısı, geçen aya göre %3, geçen yılın aynı ayına göre ise %17 artarak 17,2 milyon adet olarak gerçekleşti. 2017 yılı ikinci çeyrek dönemde ise toplam yolcu sayısı, geçen çeyreğe göre %37, geçen yılın ikinci çeyreğine göre ise %10 artış göstererek 48.7 milyon oldu. (DHMİ)

BIST 30 Kontratı

Ağustos vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,3 düşüşle 125,775 seviyesinden tamamladı.
Ağustos vadeli kontratın, gün içerisinde 125,000 – 126,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Güney Afrika Randı’nda görülen değer kaybının tüm gelişen ülke para birimlerine yansıması sonrası değer kaybeden Türk Lirası dün Avrupa Parlamentosu’nda AB ile Türkiye arasındaki üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporu kabul edilmesi sonrası Türk Lirası’nda değer kayıpları görüldü. Gün sonuna doğru söz konusu kayıpların telafi edildiği görülürken Türk Lirası günü dolar karşısında %0,40 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Geçtiğimiz hafta içerisinde global bazda hisse senetleri piyasalarındaki yükseliş ve birçok merkez bankası başkanının para politikasında sıkılaşmaya gidileceği şeklindeki söylemleri sonrasında zayıf seyir izleyen altın, yeni haftada jeopolitik risk fiyatlamalarının etkisiyle toparlanma çabasındaydı. Ancak dün küresel piyasaların genelinde tahvil faizlerinde görülen artış altında zayıf seyrin görülmesinde etkili oldu. Altın dünü dolar karşısında %0,15 değer kaybı ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün ABD Doları gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybederken, Avrupa Merkez Bankası’nın en son toplantısına ait yayınlanan tutanaklarda tahvil alım programının artırılmasına yönelik taahhütün geri alınmasının değerlendirilmiş olması euro tarafında değer kazançlarının görülmesine etkili oldu. Euro günü Dolar karşısında %0,63 değer kazancı ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)