E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST Suriye'yi yakın takipte---

BIST Suriye'yi yakın takipte

BIST Suriye'yi yakın takipte
12 Şubat 2020 - 09:19 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende öne çıkan konular Suriye gelişmeleri ve bilançolar oluyor.

Güne tepki alımlarıyla başlayan ancak sonrasında dalgalı seyir izleyen BIST-100 endeksi 117,450-120,000 bandında işlem gördü ve günü %1.2 artışla 119,797 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi yine yüksek seyretti ve 14.4 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.

ABD'de S&P 500 ve Nasdaq endeksleri rekor seviyelerden kapanırken, Dow Jones endeksi yatay seyretti. Asya piyasalarında ise karışık bir görünüm hakimdi. Piyasalar Fed Başkanı Powell'in korona virüsün etkilerini yakından izlediklerine yönelik açıklamalarından pozitif etkilendi. Powell Kongre'deki sunumunda virüs salgınının Çin ve küresel ekonomiye etkilerini yakından takip ettiklerini belitti.

Powell ABD ekonomisinin ılımlı hızda büyüdüğünü, istihdam piyasasının güçlü olduğunu, enflasyonun da birkaç ay içinde % 2'ye yaklaşacağını kaydetti. Çin'de virüs salgının artış hızının yavaşlaması pozitif değerlendirilse de halen yakın takip gerektiriyor.

İçeride ekonomik gelişmelerden ziyade Suriye konusu etkili oluyor.

Suriye rejiminin İdlib saldırılarının ardından Rusya ile ilişkilerin gerilmesi ve sonrasındaki görüşmeler takip ediliyor. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün için atılacak adımların açıklanacağını belirtti. Öte yandan iki liderin de görüşmesi bekleniyor. Dün bu gelişmelerle beraber ABD kanadından Türkiye'yi destekleyen mesajlar geldi. ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Ankara'ya geldi ve saldırıları kınadığını belirtti.

Bugün Avro bölgesi sanayi üretimi, Powell'ın senato sunumu takip edilecek. Ayrıca içeride Türk Telekom ve Tüpraş'ın finansalları beklenecek. BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. 119,200-118,500 destek seviyeleri 120,800-121,500 direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEREM KIRBIZLI12 Şubat 2020 11:21

    suriye baba esad tan beri sürekli terörist yatağı olmuş iran ın planları ile teröristleri dünya ya ihraç etmiştir.umarım iran ile birlikte yerle bir olurlar.