E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST pozitif ayrışmaya devam mı?---

BIST pozitif ayrışmaya devam mı?

BIST pozitif ayrışmaya devam mı?
22 Ocak 2020 - 09:07 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten BIST ve küresel piyasalar inceleniyor

BİST: Güne Asya Borsaları’ndaki satıcılı seyrin etkisiyle düşüşle başlayan BIST-100 Endeksi daha sonra kayıplarını geri alarak Bankacılık Endeksi öncülüğünde 123.804 ile yeni tarihi zirve test ederken günü %0,76 yükselişle 123.556 ile tarihi en yüksek seviyesinden kapattı.

Çin’de ortaya çıkan sars benzeri virüsün yarattığı endişe Asya Borsaları’nda güçlü satışlara neden olurken, satışlar düşük momentumla da olsa Avrupa ve ABD Borsaları’nda devam etti. BIST ise pozitif ayrışmasını sürdürerek yeni zirve seviyelerini test etti.

TL EM para birimlerindeki değer kayıplarına paralel günü sınırlı değer kaybı ile kapatırken, CDS’ler yatay hareket ederek günü 250 seviyesinden kapattı.

Yaşanan güçlü yükseliş sonrası BIST’in yurtdışı benzerlerine göre ıskontosu azalsa da halen iskontolu işlem göremeye devam etmesi nedeniyle global risk alma iştahında bir bozulma yaşanmadıkça ve yurtiçine yönelik negatif gelişmeler olmadıkça BIST’te en azından bilanço döneminin sonuna kadar gelen kar satışlarının karşılanarak yükseliş trendinin korunması beklenmektedir.

Bugün veri tarafında önem derecesi kısmen düşük olan ABD’de açıklanacak ikinci el konut satışları takip edilecek.

Çin'deki korona virüsün neden olduğu hastalıktan etkilenen insan sayısı artarken, virüse ABD’de de rastlanması piyasalardaki endişeyi artırabilir. Asya borsalarında dünkü güçlü satışlar sonrası bugün genel olarak tepki alımı eğilimi var. Endeksin güne sınırlı negatif eğilimle başlaması beklenmektedir.

Endekste düşük hacimle yeni zirve seviyeler test edilmesi kar satışları yaşanabileceğinin sinyali olacağı için düşük hacimli yeni zirve denemeleri kısa vadeli kar satışı fırsatı olarak kullanılabilir.

Para ve Döviz Piyasaları:

USD/TRY paritesi dün serbest piyasada 5,9200-5,9310 bandında işlem görerek günü önceki kapanışa göre %0,25 oranında değer kazancıyla 5,9280 seviyesinden tamamladı.

Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,40 oranında değer yitirdi.

Dün borçlanma araçları piyasasında %10,90-%11,19 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 16 baz puan düşüşle gün içinde gördüğü en düşük seviye olan %10,90’dan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay22 Ocak 2020 20:59

    Borsa istanbul bugün Çinde yaşanan virüs ve bu virisün Abdde görülmesi dünya piyasalarını sarsmıştır.Tabiiki bu etki belli bir süre etkili olsada burada bir bahane olarak zaman zaman borsada düşüşlere neden olacaktır.Bilanço dönemine ortalama bir bir buçuk ay civarı kalmıştır.Panik yapmayalım.Mutlaka Borsa istanbul pozitif bir hareket alanı bulacaktır.Biraz sabır biraz akıllı hareket etmek durumu kolaylaştıracaktır.Herkese bol kazançlar.

  • HASAN TOSUN22 Ocak 2020 14:50

    BORSADA ÇIKIŞ BİTTİ DÜZELTME 118 BİNLER