E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST kurban bayramı öncesi sakin seyretti---

BIST kurban bayramı öncesi sakin seyretti

BIST kurban bayramı öncesi sakin seyretti
09 Ağustos 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul Kurban Bayramı öncesi haftanın işlem gününü %0.20 oranında yükselişle 99.405 puandan kapadı.

BORSAGUNDEM.COM

Hafta sonu ve bayram tatili öncesi son işlem gününü bitirdik. Borsa İstanbul dengeli ve sakin göründü. Yatay başladığı günü 1000 puanlık bir alanda dalgalanarak yine yatayda bitirdi.

Yurt içinde bugün Haziran ayı Cari İşlemler Dengesi ve TCMB beklenti anketi takip edildi. Global düzeyde önemli bir haber akışı izlenmedi.

Yuanda yaşanan toparlanma eğilimi ile birlikle dün küresel bazda piyasalarda olumlu hava hakimdi. ABD borsaları da bu duruma paralel hareket ederek pozitif seyretti. S&P500 %2’ye yakın yükselişle dikkat çekti.

Küresel merkez bankaların genişlemeci politikalara yeniden yönelmesi ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik olumlu beklentiler TL'ye destek olmayı sürdürürken, ticaret savaşları hisse senedi piyasalarında risk iştahını zayıflatan en büyük etmen olma özelliğini koruyor.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.08 oranında yükselişle 99.289 puandan başladı. Piyasa açılışın ardından cari işlemler dengesi verileri takip edildi. Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre, cari işlemler açığı Haziran'da 548 milyon dolar olurken, beklenti 374 milyon dolardı. Beklentinin biraz üzerinde gerçekleşen cari işlemler dengesine piyasalar tepkisiz göründü.

Cari işlemler 548 milyon dolar açık verdi

Borsa İstanbul gün ortasına %0.04 oranında düşüşle 99.167 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ilk yarısında sakin görünen ve yatay seyreden Borsa İstanbul, Merkez'in TÜFE beklenti anketini yayınlamasıyla yükselişe geçti. Merkez Bankası anketinde 12 aylık TÜFE beklentisi % 13.90'dan % 12.77'ye geriledi. Bu durum piyasalar tarafından pozitif algılandı. Endeks yukarıda 99.875 puanı gördü. Bu noktadan sonra kapanışa doğru bir miktar gevşeme oldu.

Merkez Bankası anketinde 12 aylık TÜFE beklentisi geriledi

Borsa İstanbul Kurban Bayramı öncesi haftanın işlem gününü %0.20 oranında yükselişle 99.405 puandan kapadı. Hacim 6.1 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri 9/08/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 9/8/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.5044 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.4638 lira, en yüksek 5.5142 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.1658 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1201 seviyesinde. Gram altın 265.872 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.22 seviyesinde.

Dolar 4 ayın en düşüğünde seyretti

 

BORSA İSTANBUL DÜN TEPKİ ALIMLARIYLA YÜKSELDİ

Çarşamba yatırımcının Kurban Bayramı öncesi satışa geçerek Cuma günü hesabında nakit bulundurmak istemesiyle düşen BIST dün tepki alımlarıyla yükseldi. Endeks günü %1.17 oranında yükselişle 99.208 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi

 

ABD BAŞKANI TRUMP YİNE FED'E YÜKLENDİ

Trump, Fed'le ilgili "Biz açık ara dünyadaki en iyi şirketlere sahibiz, ama maalesef aynısını FED için söyleyebilmem mümkün değil" paylaşımında bulundu.

ABD Başkanı Trump yine Fed'e yüklendi

 

KÜRESEL PİYASALAR KARIŞIK SEYRETTİ

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri ABD – Çin ticaret gerginliğinin etkisiyle karışık seyrederken ABD Hazine tahvilleri tırmandı.

Küresel piyasalar karışık seyretti

ASYA'DA HİSSE SENETLERİ KARIŞIK SEYRETTİ

Asya hisse senetleri haftanın son işlem gününde karışık seyretti.

Asya'da hisse senetleri karışık seyretti

 

ABD BORSALARI GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPADI

Pazartesi günkü yuan krizinin ardından yaralarını sarmaya çalışan ABD borsaları dün güçlü bir performans sergiledi. Çin Merkez Bankası'nın yuan ayarının yanı sıra ABD'deki işsizlik başvurularının düşmesi endeksleri yukarı çekti.

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları haftanın dördüncü işlem gününü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)