E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST kar satışlarıyla karşılaşsa da güçlü duruyor---

BIST kar satışlarıyla karşılaşsa da güçlü duruyor

BIST kar satışlarıyla karşılaşsa da güçlü duruyor
30 Nisan 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor.

Güne alımlarla başlayan BIST-100 endeksi açılış sonrasında kar satışlarıyla karşılaşsa da günü güçlü yükselişle 101,595 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 13.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 73 hisse değer kazandı, 24 hisse değer kaybetti.

ABD hisse endekslerinde gün içinde gelen zayıf büyüme verilerine rağmen, ilaç şirketi Gilead'ın salgının tedavisinde kullanılacak ilacı ile ilgili pozitif haberler piyasalarda yükselişe sebep oldu. Öte yandan Fed beklendiği gibi faizlerde değişikliğe gitmezken varlık alımlarına ilişkin bir sinyal da vermedi. Ancak geleceğe yönelik salgının etkisini azaltmak adına gereken her adımı atacakları yinelendi. Tesla, Microsoft, Facebook bilançoları beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, Boeing hisseleri zayıf bilançoya rağmen yükseldi. Asya piyasalarında ise açıklanan PMI verileri halen zayıflığa işaret ediyor. Ancak referans seviyesi 50'den de çok uzaklaşılmaması sebebiyle, piyasalarda daha çok koronavirüs tedavisine yönelik gelişmeler fiyatlanıyor. Sabah saatlerinde yurtdışı endeks vadeli piyasaları da pozitif seyrediyor. Bugün içeride enflasyon raporu, Avrupa'da büyüme ve merkez bankası (ECB) faiz kararı takip edilecek. Ayrıca ABD'de piyasanın yakından takip ettiği haftalık işsizlik başvuruları da açıklanacak.

BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. 101,500 üzerinde kapanış ile beraber 102,500-103,000 bölgesi hedeflenebilir. 100,500 destek ve kısa vadeli pozisyonlar için zarar-kes seviyesi olarak takip edilmelidir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)