E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST, İstanbul depreminin etkisiyle düştü---

BIST, İstanbul depreminin etkisiyle düştü

BIST, İstanbul depreminin etkisiyle düştü
26 Eylül 2019 - 09:36 borsagundem.com

Günün ilk yarısını hafif primli tamamlayan BIST, İstanbul depremiyle ikinci yarıyı karşıladı. 5.8'lik bu deprem sonrası büyük deprem beklentisi artınca yatırımcılar satışa geçti. Endeks %0.66 oranında kayıpla 101.940 puandan günü kapattı.

BORSAGUNDEM.COM

Aylar önce Trump’ın Türkiye’ye S-400 yaptırımı yok söyleminin ardından S-400 ve F-35 meselesi gündemdeki sıcaklığını kaybetmişti.

ABD Büyükelçiliği tarafından sözlü olarak bildirilen Türkiye’ye yeni teklifin olmasıyla, S-400 ve F-35 konusu yeniden gündeme oturdu.

BM Genel Kurulu için ABD’de bulunan Erdoğan’ın temasları piyasalar tarafından dikkatle izleniyor. Erdoğan bazı NATO ülkelerinin zaten Rus füzelerine sahip olduğunu belirtti ve ekledi “onlar alıyorsa Türkiye’de S-400 alır.” Ayrıca Erdoğan ABD-Türkiye ticaret görüşmelerine de değindi. Hedefin 100 milyar dolar olduğunu ifade eden Erdoğan, iki ülkenin bu yolda yürüdüğünü bildirdi.

Önceki gün ABD Başkanı Trump, Çin’in ticaret uygulamalarının rahatsız edici olduğunu ifade ederek, ABD’nin çıkarına olmayan bir anlaşmaya razı olmayacağını ifade ederken, dün yaptığı konuşmada 180 derece döndü.

Trump, "Çin ile ticaret anlaşması düşündüğümüzden yakın zamanda gerçekleşebilir" dedi. Bu açıklama yurt içi ve yurt dışı piyasalardaki fiyatlamalara olumlu yansıdı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Trump’ın görevden azledilmesi için resmi girişimde bulunduklarını açıklamasıyla ABD’de siyasi karışıklığın meydana gelmesi, küresel ve yurt içindeki uluslararası ilişkileri ve anlaşmaları etkileyeceğinden piyasalarda fiyatlamalarda etkili olabilir.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.29 oranında yükselişle 102.913 puandan başladı. Yataya yakın yükselişle başlayan BIST gün ortasına kadar dar bantta dalgalandı.

Borsa İstanbul ilk yarıyı %0.22 kazançla 102.842 puandan tamamladı.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısına başlarken, Türkiye İstanbul depremiyle çalkalandı. Saat 13.59'u gösterdiğinde İstanbul AFAD verilerine göre 5.8 büyüklüğünde depremle sarsıldı. 

Depremin şokuyla yatırımcılar tedirgin oldu. Bu durum sonrası dolar TL'de hemde Borsa İstanbul'da satışlar yaşandı. Yatırımcı TL bazında nakite geçmek istedi.

5.8'lik deprem İstanbul'u salladı


Borsa İstanbul, %0.66 oranında kayıpla 101.940 puandan günü kapattı. Hacim 7 milyar lirayı aşarken, bankacılık endeksindeki kayıp %1.12 olarak dikkat çekti. 

Günün önemli şirket haberleri 26/9/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 26/9/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:02 itibariyle 5.6695 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6484 lira, en yüksek 5.6967 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.2119 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0945 seviyesinde. Gram altın 275.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.18 seviyesinde.

Dolar sakin seyretti


BORSA İSTANBUL DÜN YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul ikinci yarıda bankacılık hisselerine gelen alımların öncülüğünde dün günü %0.76 oranında yükselişle 102.618 puandan kapadı.

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

BAKAN ALBAYRAK BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ BATIK KREDİ RAKAMINI AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Bankacılıkta takibe aktarılması gereken 8 milyar dolar kredi tespit edildi. Bunu geride bırakmak istiyoruz" dedi.

Bakan Albayrak bankacılık sektöründeki batık kredi rakamını açıkladı

 

THOMAS COOK'UN BATIŞI TÜRK BANKALARINI NASIL ETKİLER?

Moody's, Thomas Cook'un iflasının Türk bankalarını önemli ölçüde etkilemesini beklemiyor.

Thomas Cook'un batışı Türk bankalarını nasıl etkiler?

 

ERDOĞAN: S-400 ONLAR ALABİLİYORSA TÜRKİYE DE ALIR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu. Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya'nın Rus füzelerini daha önce satın aldığını hatırlatan Erdoğan, "Onlar alıyorsa Türkiye'de S-400'leri alır" dedi.

Erdoğan: Onlar S-400 alabiliyorsa Türkiye de alır

 

DİMON: ABD – ÇİN TİCARET ANLAŞMASINI 2020'DEN ÖNCE BEKLEMİYORUM

JPMorgan CEO'su Dimon, ABD ile Çin arasında olası bir ticaret anlaşmasını 2020 başkanlık seçiminden önce beklemediğini belirtti.

Seçimlerden önce ABD'nin Çin ile anlaşması mümkün değil

ERDOĞAN'DAN ABD'LİLERE TÜRKİYE'YE YATIRIM ÇAĞRISI

New York'ta Türkiye-ABD İş Konseyi'nin Türkiye Yatırım Konferansı gala yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump yönetiminden türkiye'ye muafiyet istedi, ABD'li iş insanlarını Türkiye'ye yatırıma çağırdı.

Erdoğan'dan ABD'lilere Türkiye'ye yatırım çağrısı

 

ASYA BORSALARI 'TİCARET İYİMSERLİĞİYLE' YÜKSELDİ

Asya borsaları Perşembe günkü işlemlerde ticaret görüşmelerine ilişkin olumlu sinyaller ve Washington'daki politik gerilimin durulmasıyla yükselirken, Avustralya'da endeks negatif ayrıştı.

Asya borsaları 'ticaret iyimserliğiyle' yükseldi

 

ABD BORSALARI TRUMP'IN ÇİN AÇIKLAMASIYLA YÜKSELDİ

Salı gününü Trump'ın BM'deki küresellik karşıtı konuşmasıyla sarsıntıyla geçiren ABD borsaları, Trump'ın Çin ile ilgili olumlu mesajları sonrası Çarşamba günü toparlandı.

ABD borsaları Trump'ın Çin açıklamasıyla yükseldi

 

AVRUPA BORSALARI GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI

Avrupa borsaları haftanın üçüncü işlem gününü düşüşle tamamladı.

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)