E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST hızlı yükseldi, dinlenme olasılığı yüksek---

BİST hızlı yükseldi, dinlenme olasılığı yüksek

BİST hızlı yükseldi, dinlenme olasılığı yüksek
29 Ağustos 2018 - 09:27 borsagundem.com

Borsa İstanbul 4 günde yüzde 10 yükseliş kaydetti

Borsamız, Cuma günü 85 bini gördükten sonra gelen alımlarla her gün yükselerek dün 94 bine ulaştı. Böylece 4 işgününde % 10 yükseldi. Ancak dolar bazında gelinen nokta 15 bin seviyesinde. Bizim görüşümüz dolar bazında borsada yeni denge aralığının 10-20 bin seviyeleri olacağı yönündedir. Bu yüzden hızlı ralli sonrası borsanın dinlenme olasılığını yüksek görüyoruz. Yeni bir satış içinse 91,000 seviyesinin aşağı geçilmesi önemlidir. Aşağısı için hedge gerekir.

TCMB politika faizi % 17.75 iken 10 Ağustos'tan itibaren bunu artırarak ortalama fonlama maliyetini 17 Ağustos'tan beri % 19.25'e çekmiştir. Bu sayede doların ateşinin sönmesine katkıda bulundu. Bu sabah ise Bankalararası Para Piyasası’nda gecelik vadedeki işlemler için bankaların borç alabilme limitlerini iki katına çıkardı. TCMB'nin bir sonraki toplantısı ise 13 Eylül'de olacak.

Wall Street Journal'da "Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlar için Alman yetkililerin acil yardım sağlamayı düşündüğü" haberi yer aldı. Ancak Alman yetkililer doğrudan finansal yardım değil de dolaylı yardımlar olabileceğini söyledi.

Bugün bazı şirket haberleri öne çıkıyor:

*Moody's, geçen Cuma günü Türkiye'nin notunu indirdikten sonra dün de 20 bankanın notunu fonlama imkanlarının azalma ihtimali gerekçeleriyle indirdi. ISCTR ve TSKB'de not indirimi 2 basamak oldu.

*Bakanlık, TTKOM'un ana ortağı OTAŞ hisselerinin SPV'ye ("Special Purpose Vehicle": "Özel Amaçlı Kurum") devrini onayladı. Böylece bankalar gerçekten şirketin sahibi oluyor.

*Yeni fabrika işini beğenmediği için mütahit firmaya son ödemeyi yapmayan BAGFS'a tahkim 24.5 mn Euro (yaklaşık 170 mn TL) ödeme kararı çıkardı. Şirket, yasal sürecin devam edeceğini bildirdi ama avantaj karşı tarafta ve üstelik kur iki katına çıkmış durumda.

STRATEJI

“Alım için 85 bine yaklaştığı noktaları öneririz.” dediğimiz stratejimiz başarıyla çalıştı. Yeni stratejimiz bu seviyelerde “kâr al” ve satış için 91 bini izle olacaktır.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 500 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.3 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)