E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST düşerken banka hisseleri sağlam duruyor---

BİST düşerken banka hisseleri sağlam duruyor

BİST düşerken banka hisseleri sağlam duruyor
18 Aralık 2018 - 09:28 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki satış dalgasına rağmen Borsa İstanbul'da banka hisselerine alım geliyor

Uyusun da Büyüsün Ninni

17 Aralık günü BIST100 Endeksi % 0.63 düşüşle 90 bin seviyesinin altında 89,961 puandan kapanırken işlem hacmi 3.5 milyar TL (tüm hisselerde 4.4 milyar TL) gerçekleşti. Bu hacim, 2018 yılının günlük en düşük rakamı oldu. Zira bu yıl 14 Haziran'da Ramazan Bayramı Arifesinde 3.2 milyar TL, 20 Ağustos'ta Kurban Bayramı Arifesinde 2.2 milyar TL ile daha düşük hacimler olsa da onlar yarım günlük hacim toplamıydılar. En son düşük hacim geçen yıl 25 Aralık'ta yani Noel tatilinde 3.0 milyar TL gerçekleşmişti.

Peki bu uyuklama hali niye? Yarın akşam FED'in faiz kararı öncesi piyasalar rölantiye almış gibi duruyor. Ancak Amerika pek öyle yapmıyor. Haftalardır ABD endeksleri gün içi ne olursa olsun kapanışta aşağıda kapanıyor. Belki de bu, short pozisyon alanların pozisyonlarını artırdığını gösteriyordur. Dün, Dow Jones Endeksi 23,593 ile 2018 yılının en düşük kapanışını yaptı bile. Ve buralar, artık aşağı kırması halinde global bir sıkıntıya dönüşecek seviyeler.

FED'in çarşamba günü faizleri 25 baz puan artırması beklenirken, karar metni ve Başkan Powell'ın açıklamaları asıl belirleyici olan. Beklentiler 2019'da 3 artırım öngören FED'in bu rakamı 2'ye hatta 1'e indirmesi yönünde. Analistlerce "Güvercin" tonda gelecek açıklamalar "piyasaları pozitif yönde etkiler" deniyor. Bu doğrultuda gelişmekte olan ülke para ve hisselerinin cazip olduğu ve karar sonrasında güzel bir yılsonu rallisi yapacağı beklentileri artıyor. İki gündür BIST 100 düşerken banka hisselerinin daha sağlam durması da bu yönde pozisyon alanların olduğunu gösteriyor.

ABD ekonomisini büyütmek için canla başla çalışan Trump, büyümeyi yavaşlatacak faiz artırımlarına karşı. Bunu dillendirdikçe FED başkanı da ifadelerini düzeltmeye başladı.

03 Kasım: Fed Başkanı Powell, bulunduğumuz noktada nötr faiz seviyesine daha çok yolumuz var. (Daha çok faiz artırımı sinyali)

15 Kasım: Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, nötr faiz seviyesine çok uzak olduğumuzu düşünmüyorum.

16 Kasım: Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, nötr faiz seviyesine yakınız.

28 Kasım: Fed Başkanı Powell, Faiz oranı nötr seviyenin biraz altında. (Daha az faiz artırımı sinyali)

17 Aralık: Trump, FED'in faiz artırımını düşünmesi bile akıl almaz.

17 Aralık: Trump'ın Ticaret Danışmanı Navarro, Fed'in bu toplantıda faiz artırmaması gerekir. Çünkü ekonomi, enflasyonsuz büyüyor.

STRATEJI

ABD Endekslerinin en düşük seviyelerine gelmeleri ve bu sabah Asya’nın bunu takip etmesi nedeniyle güne negatif başlangıç gözüküyor. Aşağıda günlükte 88500, aylık 86000 desteği çok güçlü.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 500 puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % 0.4 civarında güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Güray18 Aralık 2018 17:42

    Icbcturkeybank , Çin'in dünyanın en büyük bankası diye övündüğü bankasının değil mi ?  Hissede bu kadar oynaklığa nasıl göz yumar , anlamadım. Spk nın iki kişiye verdiği altı aylık geçici işlem yasağı , neyi önler. Onbir liralardan 5 lere geldi. Kurum bir el atmalı bence

  • hasanby18 Aralık 2018 11:17

    Yok ya , ICBCT hisseleri  11 lerden  6  lara geldi. % 50 zarar . Satışların arkası kesilmiyor. Banka hisselerine alım geliyormuş. Peh. İlgililerin müdahalesi olmadığı sürece küçük yatırımcı daha çoook mağdur edilir...Sonra da Borsaya yatırımcı neden gelmiyor diye sızlanılır :(  :(  :( 

  • dd18 Aralık 2018 12:20

    iCBCT HİSELERİNİN 1.20 DEN GİTTİĞİNİ UNUTMA DOSTUM. BİR ZAMANLAR TEXSİL BANK İDİ.