E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST dolarla yön bulabilir---

BİST dolarla yön bulabilir

BİST dolarla yön bulabilir
24 Ekim 2017 - 09:28 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün gerileyen dolar eşliğinde hafif tepki yükselişi ile başlamasına karşın gün içerisinde yatayda kalması bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ BANKACILIK HİSSELERİ ÖNCÜLÜĞÜNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi haftanın ilk işlem gününde, BDDK’nın yalanlamasına karşın ABD'nin Türk bankalarına yönelik ceza keseceği yönündeki haberler ile birlikte bankacılık sektörü hisselerinde görülen düşüş ve TL’de yaşanan değer kaybı paralelinde günü %1,1 düşüşle 107,303 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %3,1, BIST Sanayi Endeksi ise %0,2 oranında geriledi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
TAHVİL FAİZLERDEKİ YÜKSELİŞ BIST İÇİN BASKI UNSURU…

Bankacılık sektöründe kredi büyümesinde yavaşlama ve son çıkan olası ceza haberleri, endeksi taşıyan bankacılık hisseleri üzerinde baskı kurmuş durumda. Fakat üçüncü çeyreğin getirdiği büyüme ve güçlü Euro eşliğinde iyi bilanço açıklaması beklenen sanayi hisseleri, endeksin yukarı yönlü hareketinde kısa vadede katalizör olabilir. Bugün ise global gündem sakin seyrederken, sabah itibariyle Asya hisse piyasaları yükseliş eğilimli seyir izlemekte, ABD vadeli hisse piyasaları ise yatayda. BIST 100 Endeksi’nin bugün gerileyen Dolar eşliğinde hafif tepki yükselişi ile başlamasına karşın gün içerisinde yatayda kalmasını, orta vadede ise yükselen tahvil faizleri ve TL’deki değer kaybı paralelinde satış baskısı altında kalmasını beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TKFEN…Pozitif… Şirket, grup şirketlerinden Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş. ile TSGI Mühendislik İnşaat Limited Şirketi arasında Aliağa-İzmir'de yapımı sürmekte olan Star Rafinerisi "Coker Ünitesi"nin elektromekanik işleri projesinin toplam 155 milyon USD bedelle birim fiyatlı olarak inşa edilmesi ve 19 ay sonunda teslim edilmesi konusunda nihai sözleşmenin imzalandığını bildirdi. (KAP)

PGSUS…Sınırlı Pozitif… Şirket Genel Müdürü Mehmet Nane, 2017 yılında yolcu sayısının 27 milyona, 2018 yılında ise 30 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gelecek yılın sonunda ikinci pistin biteceğini, 2019 sonu itibarıyla ise mevcut pist bakımdan çıktıktan sonra 2 pistin kapasite artışı getireceğini belirtti. (Dünya)

VESTL…Sınırlı Pozitif… Şirketin Toshiba’nın TV ünitesini satın almak için verdiği teklifin yakın bir zamanda sonuçlanacağı belirtildi. (KAP)

YATAS…Sınırlı Pozitif… Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Altop, Kayseri ve Ankara fabrikasında 40 milyon TL’lik ek tesis ve makine parkı yatırımlarının yılsonunda faaliyete geçeceğini ve söz konusu yatırımın ardından 252 bin metrekarelik alana ulaşıp üretim kapasitelerini %15 artıracaklarını söyledi. Ayrıca, 2018 yılında 400 mağaza ve 1,3 milyar TL satış geliri hedeflediklerini de belirtti.

ODAS…Sınırlı Pozitif… Şirket, dikey entegre iş modeli kapsamındaki uzun dönemli stratejik planlarına paralel olarak grubun bünyesinde yer alan 340 MWm/330 MWe kurulu güçteki yerli kömüre dayalı baz yük termik santralinin yakın bir süreçte devreye girmesi ile birlikte, grubun elektrik perakende satış portföy büyüklüğünü güçlendirmek için şirketin %100 oranında bağlı ortaklığı konumunda bulunan Odaş Enerji Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile 2M Enerji Toptan Elektrik Ticaret A.Ş. arasında 2M Enerji'nin sahip olduğu tüm portföyün (Toplam: 7.000 aktif sayaç) Odaş Enerji Elektrik Perakende Satış A.Ş.'ye devredilmesi hususunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. (KAP)

BIST 30 Kontratı

Ekim vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,3 düşüşle 131,925 seviyesinden tamamladı.
Ekim vadeli kontratın, gün içerisinde 131,250 – 132,750 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları haftanın ilk işlem gününde ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi indirimi konusunda sona doğru yaklaştığı ve yakında FED Başkanı'nı açıklayabileceği yönündeki haberler ile birlikte gelişen ülke para birimlerine karşı güçlü performans gösterirken, Türk Lirası da global görünüme iştirak etti. Ekim vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %1,1 yükseliş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi indirimi konusunda sona doğru yaklaştığı ve yakında FED Başkanı'nı açıklayabileceği yönündeki haberler ile birlikte Dolar Endeksi ve ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen yükselişe karşın güçlü kaldı. Ekim vadeli Altın kontratı ise günü %0,6 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi indirimi konusunda sona doğru yaklaştığı ve yakında FED Başkanı'nı açıklayabileceği yönündeki haberler ile birlikte gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans gösterdiği günde Euro, global seyre eşlik etti. Ekim vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,3 düşüş ile tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne hafif yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)