E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST daha dirençli görünüm sergiliyor---

BIST daha dirençli görünüm sergiliyor

BIST daha dirençli görünüm sergiliyor
19 Mart 2020 - 09:40 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor.

Güne güçlü satışlarla başlayan BIST-100 Endeksi gün içinde kayıplarını geri alarak artıya geçse de yurtdışı borsalardaki satışların güçlenmesiyle günü %1,38 düşüşle 85.577’den kapattı.

Covid-19 virüsünün gelişmiş ülkelerde yayılmaya devam etmesi ve bu sürecin uzun süreceğiyle beklentisiyle borsalardaki satışlar güçlenerek devam etti. Piyasalardaki fiyatlamalar katastrofik şekilde ve kriz fiyatlaması şeklinde devam ediyor. BIST ise yurtdışı borsalardaki eğilime paralel hareket etse de daha dirençli bir görünüm sergiliyor. TL’de değer kaybı devam etse de EM para birimlerindeki sert değer kayıplarına göre daha sınırlı kaldı.

Petrol fiyatlarındaki sert düşüş ve virüsün şuan için Türkiye’de sınırlı şekilde yayılması TL varlıkların daha dirençli kalmasını sağlıyor. CDS’ler yükselişine devam ederek günü 578 seviyelerinden kapatırken, Ağustos 2018’den beri en yüksek seviyesine yükseldi. VIX Endeksi 76 seviyelerinde ve yüksek seyrini koruyor. Yurtdışı borsalardaki paniğin azalmaya başladığının teyidi için VIX Endeksi’nin teknik olarak ilk etapta 65 seviyesi altına geldiğini görmemiz gerekiyor. VIX Endeksi’nde hızlı düşüşler yaşanması yurtdışı borsalarda tepki alımlarının oluşabileceğine yönelik önemli bir sinyal olacaktır. Ancak piyasalardaki paniğin ve kriz fiyatlamasının sına ererek risk alma iştahının geri dönmesi için virüsün yayılma hızının durması ve tedavisi bulunmasına yönelik açıklamaların gelmesi gerekiyor. BIST’in yurtdışı borsalardaki satışlara paralel satıcılı seyrini devam ettirmesi beklenirken, hastalığın yayılmasının kontrol altına alınmasına bağlı olarak yurtdışına göre daha dirençli görünümünü sürdürmesi beklenir. Dow ve DAX vadeli endeksleri Saat 08:30 itibarıyla BIST kapanışına göre %4 üzeri düşüşle hareket ediyor. Asya Borsaları’nda sert satışlar devam ediyor. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlamasını bekliyoruz.

Ancak yurtdışı borsalarda tepki alımları oluşması durumunda BIST’in daha güçlü tepki alımları gerçekleştirerek gün içinde pozitif tarafa da geçebilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • menar19 Mart 2020 12:36

    Daha henüz en kötüsü görülmedi. Ne zaman ki en kötüsünden sonra vaka sayısı ve ölüm sayısı azaldı o zaman yükselişe başlar. Onun dışında sadece geçici tepki yükselişleri olur diye düşünüyorum.

  • Olcyn 19 Mart 2020 12:35

    Arkadaşlar şansımızdan yabancı yatırımcı yok bizde

  • wers19 Mart 2020 10:04

    virüsden iyi haberler gelmeye başlayana kadar borsaları unutun ki devletin açıkladığı rakamlar italya fransa portekiz kadar olursa ki olur herkes çalışıyor borsadan günlük dışında genel anlamda ümidim yok

  • fafa19 Mart 2020 09:46

    Bizim Borsamız çok düşüktü,daha sonra zaten düşeceği kadar da düştü.Daha nereye kadar, bundan sonra geleceği olan hisseler yavaş yavaş yükselecek.