E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİST, Beymen Perakende'ye tek fiyat tedbiri getirdi---

BİST, Beymen Perakende'ye tek fiyat tedbiri getirdi

BİST, Beymen Perakende'ye tek fiyat tedbiri getirdi
15 Ekim 2019 - 18:34 borsagundem.com

BİST, hali hazırda açığa satış, kredili işlemler yasağı ve brüt takas tedbiri uygulanan Beymen Perakende paylarında 15 gün süreyle tek fiyattan işlem görme tedbiri uygulanmasına karar verdi

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul, volatil seyreden Beymen Perakende (BOYP) hisselerine tek fiyattan işlem görme tedbiri getirildiğini duyurdu.

BİST tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamaya göre, BOYP hisseleri Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 16 Ekim 2019 günü seans açılışından itibaren, 30 Ekim 2019 seans sonuna kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

HİSSEDEKİ DİĞER TEDBİRLERİN SÜRESİ UZATILDI

BOYP paylarında uygulanmakta olan açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas uygulaması ise tek fiyat işlem yöntemi ile birlikte 30 Ekim 2019 tarihine (seans sonuna) kadar devam edecek.

KAP'ta yer alan açıklamada tedbir kararıyla ilgili ayrıca şu ifadelere yer verildi:

VBTS kapsamında getirilen tedbirler; A, B, C, D grup değişimi, pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)