E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsa İstanbul'da kim aldı kim sattı dönemi tekrar başlıyor---

Borsa İstanbul'da kim aldı kim sattı dönemi tekrar başlıyor

Borsa İstanbul'da kim aldı kim sattı dönemi tekrar başlıyor
31 Mart 2017 - 13:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul deneme amaçlı yapacağı bu uygulamayı 6 ay sürdürecek.

Borsa İstanbul,29/12/2016 tarihinde aldığı kararla BİST-30 hisselerinin dışındaki tüm paylarda işlem yapan taraflarının görüldüğü uygulamayı 3 Nisan tarihinde başlatma kararı aldı.Bunun 6 aylık bir deneme olacağı belirtiliyor.

BİST-30 için ise bu uygulam her ay secilen beş hisse için uygulanacak,böylece altı ay sonunda  sırayla BİST-30'daki tüm hisselerde uygulanacak.03/04/2017 tarihinde başlanacak uygulamaya BİST-30'dan ilk olarak YKBNK, TOASO, VAKBN, ULKER ve EREGL hisseleri dahil olacak.

Borsa İstanbul'un KAP açıklaması şöyle:

2017/36 sayılı duyurumuz ile bildirildiği üzere: Borsamız yönetim kurulunun 29/12/2016 tarihli toplantısında işlem verilerinde taraf bilgisinin gösterilmesine ilişkin uygulamanın, piyasa üzerindeki etkilerinin izlenebilmesi amacıyla deneme amaçlı olarak başlatılması uygun görülmüştür. Bu doğrultuda;
-         Pay Piyasasında gerçekleşen işlemlere ait taraf bilgileri seans süresince işlem terminallerindeki gerçekleşen işlem sorgularında gösterilecek ve taraf bilgilerini içeren gerçekleşen işlem bilgileri eş zamanlı olarak Veri Dağıtıcılara gönderilecektir. 
-          Uygulama deneme amaçlı olarak 6 ay süreyle BIST30 endeksi kapsamındaki paylar dışında kalan tüm paylarda (varsa ilgili paylara ait yeni pay alma hakkı sıralarında), borsa yatırım fonlarında, varantlarda ve işlem görmeye başlaması halinde gayrimenkul sertifikalarında başlatılacaktır. 
-          BIST30 kapsamındaki paylarda uygulama her ay ilan edilecek 5 adet payda yapılacak, 6 ayın sonunda tüm BIST30 payları bu uygulama kapsamında birer ay taraf bilgileri açık olarak işlem gördürülmüş olacaktır.
-          6 ayın sonunda Borsa İstanbul Yönetim Kurulu elde edilen sonuçları değerlendirerek, uygulamanın devam edip etmemesine yönelik kararını verecektir.
Bu kapsamda 2017 yılının Nisan ayında BIST30 kapsamında taraf bilgisi yayınlanacak olan paylar YKBNK, TOASO, VAKBN, ULKER ve EREGL olarak belirlenmiştir.  Uygulama 03/04/2017 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Ali Camcıoğlu02 Nisan 2017 23:44

    Bu uygulama borsada şeffaflık yolunda iyi bir başlangıç !!!

  • kaan31 Mart 2017 20:18

    zaten bu tür hileli alavera dalevera işleri, fetö örgütü kendi menfaatları için koymuşlardı. tam bir soygun düzeni oluşturmak için yapılan bir sistem.

  • Goldaşzede31 Mart 2017 20:05

    Geçmiş olsun!!!!!

  • mercan dede31 Mart 2017 16:23

    zeki mürende bizi görecekmi..... canlı erişim anlık emir iptali ve kör havuz.bunlar sonradan bir kaç yıl evvel malum ekipler tarafından uygulamaya konulan ve bi yerlere muazzam kör* para aktaran sistem alayı kalkmalı

  • melih31 Mart 2017 15:56

    ZIKKIMIN KÖKÖNÜ GÖRSÜNLER. OYUNU OYNATANLAR HERŞEYİ GÖRÜYOR MERAK ETMEYİN. BİZ KY YEM OLARAK HİÇBİŞEYİ GÖREMEYİZ.