E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST 30 ve bankacılık hisselerine girişler sürdü---

BIST 30 ve bankacılık hisselerine girişler sürdü

BIST 30 ve bankacılık hisselerine girişler sürdü
25 Ağustos 2021 - 08:20 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 19.191 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 230 kişi olarak açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Merkez Bankası rezervlerimiz şu an 109 milyar dolar seviyesindedir. Süreci tamamlanan işlemlerle önümüzdeki günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacak.

AB Konseyi Başkanı Michel: Yeni Afgan otoritelerine, geçişlerde ve havalimanına ulaşımda serbestlik tanımaları çağrısı yapıyoruz.

ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Biden'ın ekonomi gündeminin önemli bir parçası olan 3,5 trilyon dolarlık bütçe planını onayladı.

ABD’de yeni konut satışları 3 ay düşüşün ardından Temmuz’da hafif artış kaydetti; Aylık bazda yüzde 1 artışla 708 bin oldu.

Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayıları azalmadıkça kayıplarımız azalmıyor. Bugün tedbir alıp harekete geçmezsek yarın daha ağır yükler taşıyabiliriz. Sevdiklerimiz için aşı olup tedbirlere uyalım.

Finansal hizmetler güven endeksi Ağustos'ta 168,3 oldu.

G7 ülkelerinin liderleri, önceliklerinin Afganistan'dan tahliyelerin güvenli şekilde sağlanması olduğunu belirterek, Taliban'ı sözlerine göre değil, eylemlerine göre değerlendireceklerini ve kurulacak hükümetin meşruiyetinin, uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmedeki yaklaşıma bağlı olduğunu duyurdu.

Ne Olacak?

Yurtiçinde Ağustos ayı Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi açıklanacakken; Almanya’da İFO İş İklimi Endeksi ABD’de Dayanıklı Mal Siparişleri verileri ön planda olacak.

TCMB tarafından açıklanacak, ağustos ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri takip edilecek.

Jackson Hole Toplantısı 26 – 28 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satılıcı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi küresel piyasalara paralel olarak yukarı yönlü yükselişini dün de sürdürerek Mart ayından beri en yüksek seviyeyi gördü. Hafta başında banka hisselerine gelen alımların yanında dün de BİST30 hisselerine gelen alımların hızlanmasıyla BİST100 endeksi 1.472 puan direncine kadar yükseldi. Dolar/TL tarafında ise güne yatay başlamasının ardından 8,41 seviyelerinde işlem gördü. Uluslararası Para Fonu Başkanı Georgieva, yazılı açıklamasında, IMF tarihindeki en büyük SDR tahsisinin dün yürürlüğe girdiğini duyurdu. Türkiye'ye ise yaklaşık 6,3 milyar dolar tahsis edildi.

Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda, Fiziki Teslimatlı Dolar/TL Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmelerini, Platin ve Paladyum Vadeli İşlem Sözleşmelerini, Devlet İç Borçlanma Senedi Vadeli İşlem Sözleşmelerini işleme açmaya hazırlandığını açıkladı. Yeni işleme açılacak sözleşme gruplarından birinin, “Fiziki Teslimatlı dolar/TL Vadeli İşlem ve Opsiyon Sözleşmeleri” olduğunu ve yeni sözleşmelerin 22 Ekim 2021 tarihinde işlem görmeye başlayacak.

Küresel piyasalar, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin Pfizer-BionTech aşısına tam onay vermesinden sonrası haftanın ikinci günün de yükseldi, son haftalarda gerileyen demir-çelik, bakır ve alüminyum gibi üretimde kullanılan ve küresel büyümeyi destekleyen emtia grubunda bu hafta yükseliş gözlenirken. Demir, Singapur borsasında %9’a kadar yükselirken; bakır vadeli işlemlerinde de yükselişler dikkat çekiyor, Emtiadan destek alan ons altın dün 1.810 dolara çıkarak 5 Ağustos sonrası en yüksek seviyeyi gördü.  10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizleri ise Jackson Hole öncesinde yükseldi. Yatırımcılar varlık alımı azaltımına dair bir mesaj verilip verilmeyeceğini öğrenmek için perşembe günü başlayacak Jackson Hole toplantısına odaklanmış durumda. Fed Başkanı Powell’ın cuma günü yapacağı konuşmada varlık alımı azaltımlarıyla ilgili mesajlar vermesi bekleniyor. Petrol fiyatları, pazartesi günü hisse piyasalarında yaşanan genel yükselişle birlikte yükseldikten sonra salı günü de yükselişine devam ederken, Brent petrolde fiyat 70 dolara yükselmiş durumda.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Pazartesi günü 1.581 - 1.597 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.589 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 33.350 azalarak 450.500 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1574 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini artırırken, 1.610’un üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.650 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.570 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.600 ve 1,610 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1.580 ve 1.570 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Petrol fiyatları 2 günlük rallinin ardından geriledi

Asya’da endeksler yükselişini sürdürüyor

Dolarda toparlanma altın fiyatını geriletti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)