E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul kar satışlarıyla düştü!---

Borsa İstanbul kar satışlarıyla düştü!

Borsa İstanbul kar satışlarıyla düştü!
14 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

Erdoğan-Trump görüşmesinden çıkacak iyimser mesajların etkisiyle hafta boyuncu yükseliş eğiliminde olan BIST, görüşme sonrası kar satışlarıyla düştü. Endeks günü %1.00 oranında düşüşle 103.780 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Haftanın en önemli gündem maddesi Erdoğan-Trump görüşmesiydi. İki lider kritik zirvenin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Ortak mesaj “Türk-Amerikan ilişkilerinin güçlü ve sağlıklı bir zeminde ilerletilmesi, iş birliğimizin derinleştirilmesi konularında hemfikiriz” olurken, görüşmeden ne olumsuz ne de olumlu kırılma yaratabilecek bir açıklama dikkat çekmedi. Bu durumun rişk iştahına etkisi nötr iken yatırımcıların ise temkinli tavrını sürdürmesi bekleniyor.

Erdoğan ve Trump görüşmesinden çıkacak iyimser mesajların beklentisiyle Borsa İstanbul dün 105 bin puanın üzerini test ederken günü bu kritik bandın biraz altında tamamladı. Endeks 2019 yılının kritik direnci olan 105.900 yakınsadı.

ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki belirsizliğin etkisiyle kararsız seyreden ABD borsalarına Disney dopingi geldi. Disney+'nın 10 milyon kişiye ulaştığını açıklayan Walt Disney hisselerinin yüzde 7.3 değer kazanması Dow ve S&P 500'e yeni rekorlar getirdi.

Asya borsalarında ise Hong Kong’taki protestoların sürmesi ve Çin ekonomik verilerinin beklentilerin altında kalması nedeniyle risk iştahı zayıf seyretmeye devam ediyor.

Dün piyasa kapanışına doğru FED başkanı Kongre’de sunumuna başladı. Fed Başkanı Jerome Powell, "Ekonomik görünümün olumlu olsa da hala kayda değer risklerin sürüyor" dedi. Bu açıklama FED'in bundan sonraki dönemde gerekirse yine faiz indirim kartını çekebileceği anlamına geliyor.

Öte yandan Erdoğan'ın ABD ziyareti sonrası Moody’s Türkiye ekonomisi yorumu geldi. 7 yıl aradan sonra Fitch'in Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu bir değerlendirme yapmasının ardından Moody's de Türkiye ekonomisinde toparlanma sinyalleri olduğunu açıkladı. Moody's'e göre Türkiye 2019 yılını daralarak değil büyüyerek tamamlayacak.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Erdoğan-Trump görüşmesinden çıkacak iyimser mesajların etkisiyle yükselen Borsa İstanbul yeni güne kar satışlarıyla başladı. Endeks güne %0.50 oranında düşüşle 104.306 puandan başladı.

Açılışta, bankacılık endeksi yüzde 1,34 değer kaybetti, holding endeksi ise yüzde 0,06 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,55 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

Piyasa açılışının ardından TÜİK Eylül ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi Eylül'de aylık %3.2, yıllık %3.4 arttı. Beklenti yıllık bazda %3.3 artıştı.

Sanayi üretimi Eylül'de beklentiyi aştı


BORSA, GÜNÜN İLK YARISINDA GERİLEDİ

Beklentilerin üzerinde gelen sanayi verisiyle toparlanan BIST bu tutumunu sürdüremedi. Kar satışları bankacılık hisseleri öncülüğünde güçlendi.

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 762,07 puan azalırken, toplam işlem hacmi 5,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,42 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,02 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,13 ile elektrik, en çok gerileyen ise bankacılık oldu.

Analistler, BIST 100 endeksinde 105.000-105.500 bandının orta ve uzun vadeli görünüm açısından kritik direnç bölgesi olduğunu belirterek, bu seviyenin üzerinde kalıcılık sağlanmasının yükseliş trendinin güçlenmesini ve uzun vadeye yayılmasını sağlayacağını kaydetti.

BORSA İSTANBUL KAR SATIŞLARIYLA DÜŞTÜ

Gün ortasının arından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD dönüşü yaptığı açıklamalar piyasaların radarına girdi. Erdoğan Erdoğan, Trump'ın samimi çaba içinde olduğunu belirtti. Erdoğan, "S-400'ü atıp Patriot'a yönelemeyiz. İkisi de olacak" dedi.

Erdoğan'dan ABD dönüşü flaş açıklamalar!

Erdoğan-Trump görüşmesinden çıkacak iyimser mesajların etkisiyle hafta boyuncu yükseliş eğiliminde olan BIST, görüşme sonrası kar satışlarıyla düştü. Endeks günü %1.00 oranında düşüşle 103.780 puandan tamamladı. Hacim Kasım ayının ortalamasının oldukça üzerinde 10.5 milyar lirayı aşarak gerçekleşti. Bankacılık endeksindeki kayıp %1.72 ile dikkat çekerken, sanayi endeksi günü %0.69 oranında kayıpla tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 14/11/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 14/11/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:08 itibariyle 5.7527 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7327 lira, en yüksek 5.7800 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3314 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0998 seviyesinde. Gram altın 271.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.15 seviyesinde.

Dolar yeni günde yönünü yukarı çevirdi

 

BORSA KRİTİK GÖRÜŞME ÖNCESİ YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Erdoğan ve Trump görüşmesinden çıkacak iyimser mesajların beklentisiyle Borsa İstanbul günü %0.82 oranında yükselişle 104.828 puandan tamamladı.

Borsa kritik görüşme öncesi yükselişini sürdürdü

 

TRUMP: ERDOĞAN'IN BÜYÜK BİR HAYRANIYIM

Türkiye ve kişisel olarak da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok iyi ilişkilere sahip olduklarını vurgulayan Trump, "Erdoğan'ın büyük bir hayranıyım" dedi.

Trump: Erdoğan'ın büyük bir hayranıyım

 

ERDOĞAN: MEKTUBU TRUMP'A TEKRAR TAKDİM ETTİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump kritik zirvenin ardından ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan açıklamasında, ABD'ye götüreceğini duyurduğu mektubu Trump'a tekrar takdim ettiğini söyledi.

Erdoğan: Mektubu Trump'a tekrar takdim ettim

 

ERDOĞAN: BAŞ VERİRİZ AMA ASLA BAŞ EĞMEYİZ

Amerika Diyanet Merkezi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk-Amerikan ilişkilerini sabote etmek isteyenlerin oyununa gelmedik. Ancak ülkemizin güvenliği, milletimizin geleceği için gerekli adımları atmaktan bir an olsun çekinmedik" dedi.

Erdoğan: Baş veririz ama asla baş eğmeyiz

 

DOW VE S&P 500 WALT DİSNEY İLE YENİ REKORLAR KIRDI

ABD borsaları, Çin ile ticaret müzakerelerindeki belirsizlikle yön bulmakta zorlanırken Disney+'nın 10 milyon kişiye ulaştığını açıklayan Walt Dinsney hisselerinin yüzde 7.3 değer kazanması Dow ve S&P 500'e yeni rekorlar getirdi.

Dow ve S&P 500 Walt Disney ile yeni rekorlar kırdı

 

ASYA BORSALARI ÇİN VERİLERİ VE HONG KONG PROTESTOLARIYLA GERİLEDİ

Asya'da hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde Hong Kong'daki toplumsal huzursuzluğun artması ve Çin verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla satış ağırlıklı karışık seyretti.

Asya borsaları Çin verileri ve Hong Kong protestolarıyla geriledi

 

AVRUPA BORSALARI DÜN GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPATTI

Avrupa borsaları haftanın üçüncü işlem gününü düşüşle tamamladı.

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tam komedi 14 Kasım 2019 18:15

    Gübreciler bankalara fark attı hele 3 ayda 3 yakın katladı ! O kadar şişirilen hisse var ki ! Hisse kazası yapmamak için ışıklara dikkat edin !!! Kırmızı sat , yeşil al ama neye göre ? Hangi vade yatırımcısı iseniz o ortalamalara göre !

  • urla14 Kasım 2019 17:38

    geçmiş olsun

  • yalçın14 Kasım 2019 16:48

    iki gündür şerefsizler thy aselsanı kardemiri alıp genele mal veriyorlar dedik

  • demir14 Kasım 2019 17:09

    Onların hepsi uzun vadeli yatırım yapmalık kağıtlar. Zaten diğer türlü üzer.

  • rıza14 Kasım 2019 15:49

    dün deik size 105 bini geçmek için sebep yok. 104 bin üstü satış yeri dedik sabah son kaçış için fırsat verdiler. neden verdiler shortçuları korkutmak gerekiyordu.

  • 11314 Kasım 2019 17:08

    Dün satmayan bugün sattı sorun değil. Aceleci davranmaya gerek yok. kisi uzman değilse gidişatı görüp de hareket etmesi daha mantıklı.

  • kazım14 Kasım 2019 16:35

    dedin diye bir kaç kişi tarafından yuhalandın. şimdi hiç birinin sesi çıkmıyor.