E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST-100'de yükselişin devamı için bu seviye önemli---

BİST-100'de yükselişin devamı için bu seviye önemli

BİST-100'de yükselişin devamı için bu seviye önemli
09 Haziran 2016 - 08:50 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda BİST-100'de yükselişlerin devam edebilmesi için 78.500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanmasının gerektiğini vurguladı.

Türk Lirası cinsinden varlıklar gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte hareket içinde...

Dün yurt içinde Nisan ayına ait sanayi üretim verileri takip edildi. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi nisanda yıllık yüzde 0,7 artışla 9 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Beklenti ise yüzde 3.1 olması yönündeydi. Dünya genelinde gevşeyen dolar algısı devam ederken, gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında değer kazandı ve Türk Lirası da söz konusu seyre iştirak etti. Güne pozitif başlayan Borsa İstanbul, Türk Lirasının değer kazanmasının etkisiyle makro gündem gölgede kaldı. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi 9,11 seviyesinde değişim göstermezken, döviz sepeti de 3,08 seviyesinde günü tamamladı.

Yükselişlerin devam edebilmesi için 78.500 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması gerekmektedir...

Teknik olarak geniş resimde bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendi sürüyor. Kısa vadeli olarak baktığımızda, bir süredir 80.000 seviyesi etrafında sıkışma yaşayan endeks geçtiğimiz haftalarda görülen satışlar sonrası, 80.000 seviyesini aşağı yönlü kırmış olup teknik olarak ta seyri zayıflamıştır. Endeks geniş resimde 80.000 seviyesinin aşağısında kaldığı sürece zayıf seyri devam edecektir. Bir süredir zayıf seyrin hakim olduğu endekste dün görülen pozitifliğin ardından endeksin 78.500 seviyesi üzerinde bir kapanış gerçekleştirmesi teknik açıdan olumludur. Bugün yükselişlerin devam edebilmesi için 78.500 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir.

Alan Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 09.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 09.06.2016

 

Türk hisseleri altı yıldır hiç bu kadar ucuz olmamıştı

 

Borsa, döviz ve piyasada neler bekleniyor

 

Goldman Sachs satış dalgası uyarısında bulundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)