E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST-100'de kısa vadeli tepki yükselişi görülebilir---

BİST-100'de kısa vadeli tepki yükselişi görülebilir

BİST-100'de kısa vadeli tepki yükselişi görülebilir
15 Kasım 2016 - 09:13 borsagundem.com

Alan Yatırım, tahvil faizlerinde yükseliş ve kurlarda değer kaybı sürecinde kısa vadeli durulmaya bağlı olarak hisse piyasasında da kısa vadeli tepki yükselişi olabileceğini belirtti

DÜN NE OLDU? 

GELİŞEN PİYASALARDA NEGATİF BASKI EŞLİĞİNDE BIST GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi, global piyasalarda TRump’un yeni ekonomi politikalarına bağlı olarak tahvil faizlerinde yükseliş ve yerel döviz kurlarındaki değer kaybı eşliğinde günü %1,0 düşüşle 74,419 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %0,6 be BIST Sanayi Endeksi %1,3 geriledi. BIST Sanayi Endeksinin gerilemesinde şirket bazında spesifik risklere bağlı olarak düşüş etkili oldu. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

TAHVİL FAİZLERİNDE YÜKSELİŞ VE TL’DE DEĞER KAYBININ ARDINDAN KISA VADELİ NORMALLEŞME… 

Trump’un yeni ekonomi politikalarının fiyatlandığı ABD 10 yıllık tahvil faizleri global piyasaların belirleyicisi olmaya devam etmekte. ABD Seçimlerinin ardından %1,8 seviyesinden %2,3 yükselen 10 yıllık tahvil faizleri son durumda %2,22 ile hafif durulmuş görünmekte. Global benchmark olan ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yükseliş Türkiye 10 yıllık tahvil faizlerinde de %10,3 seviyesinden %11,1 seviyesine yükselmesine neden olmuştu. Tahvil faizlerinde yükseliş zamanla genel ekonomi üzerinde yavaşlama etkisi oluşturabileceğinden bir süreliğine de olsa döviz kurlarında değer kaybını azaltıcı rol oynabilir. Bu paralelde tahvil faizlerinde yükseliş ve kurlarda değer kaybı sürecinde kısa vadeli durulmaya bağlı olarak hisse piyasasında da kısa vadeli tepki yükselişi bekleyebiliriz. BIST 100 dün de 74,400 seviyesine son 8 günde 3. kez gerilemiş görünmekte. BIST 100 Endeksinde mevcut seviyelerden kısa vadeli tepki yükselişi görülebileceğini düşünmekteyiz. Bununla birlikte orta-uzun vadeli resimde Trump’un yeni ekonomi politikasının orta-uzun vadeli global piyasaları negatif etkilemeye devam etmesini beklemekteyiz. 

ŞİRKET HABERLERİ 

Kredi Faizlerinde BSMV’nin kaldırılması üzerinde çalışılıyor… Bankacılık Sektörü…Sınırlı Pozitif….Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Ve bankacılar buluşmasında özellikle ticaret ve üretimi desteklemek için krediler üzerindeki %5 BSMV’nin kaldırılması veya indirime gidilmesi üzerinde çalışıldığı belirtildi.

BIST 30 Kontratı 

Aralık vadeli kontrat, tahvil faizlerinde yükseliş ve TL’de kısmen değer kaybının sürmesine bağlı olarak günü %0,9 düşüşle 91,850 seviyesinden tamamladı. 

Bugün Aralık vadeli kontratta dünkü düşüşün ardından global piyasalardaki nötr ortama bağlı olarak hafif tepki yükselişi beklemekteyiz. Sözkonusu kontratta 91,5-93,0 aralığında hareket beklenebilir. 

USDTRY Kontratı 

Haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalarda dolar baskın karakter olmaya devam etti.Söz konusu ortamda dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanırken Türk Lirası negatif ayrışma derecesi yüksek olan para birimleri arasında yer aldı.  Bunun paralelinde USDTRY Aralık kontratı günü %1,02 değer kazancı ile 3,3220 seviyesinde tamamladı. 

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir  başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,25 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,20-3,15 bandı destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Küresel piyasalarda Trump sonrası yükselen risk algısı, yeni haftada yerini güçlü dolara bıraktı. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı haftanın ilk işlem gününü %2,91 değer kaybı ile  1214 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne sınırlı tepki alımları ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Haftanın ilk işlem gününde küresel piyasalarda dolar baskın karakter olmaya devam etti. Dolar hem gelişmiş hem de gelişmkete olan ülke para birimleri karşısında değer kazandı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı günü %1,61 değer kaybı ile  1,0725 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne sınırlı tepki alımları ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz. 

FOREX BÜLTENİ

DÜN NE OLDU? 

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda görülen belirsizlik fiyatlaması yerini güçlü dolara bıraktı. Dolar hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanırken, ABD 10 yıllık tahvil faizleri %2,23 seviyesine kadar yükseldi. 

Avrupa’da Bölgenin sanayi üretimi verileri ise aylık ve yıllık bazda sırasıyla %0,8 ve %1,2 olmak üzere beklentilerin üzerinde açıklandı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün dünya genelinde makro gündem yoğun  olup, Avrupa’da bölgenin ve Almanya’nın 3. Çeyreğe ilişkin büyüme verileri ön planda olacak. 

ABD’de ise Ekim ayına ilişkin perakende satışlar verisinin yanı sıra Fed üyelerinden Tarullo, Kaplan ve başkan yardımcısı Fischer’ın konuşması gündeme konu olacak. 

Yurt içinde de Ağustos dönemine ilişkin işsizlik verisi takip edilecek. 

Petrol cephesinde ise Amerikan Petrol Enstitüsü’nün açıklayacağı haftalık ham petrol stok verileri izlenecek. 

USDTRY 

Haftanın ilk işlem gününde ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda görülen belirsizlik fiyatlaması yerini güçlü dolara bıraktı.Söz konusu ortamda dolar gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı sınırlı da olsa değer kazanmaya devam ederken, Türk Lirası negatif ayrışma derecesi yüksek olan para birimleri arasında yer aldı. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,2000 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,2500 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,3000 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,2200 ve 3,2000 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

Haftanın ilk işlem gününde ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda görülen belirsizlik fiyatlaması yerini güçlü dolara bıraktı. Küresel piyasalardaki risk algısı  yatışırken, dolar kayıplarını telafi etti. Bugün hem Avrupa’da hem de ABD’de takip edilecek yoğun veri akışı EURUSD paritesinde hareketlilik yaratabilir. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0765 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0800 ve 1,0870 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede zayıf seyrin devam etmesi halinde ise 1,0720 ve 1,0680 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

ALTIN 

Küresel piyasalardaki risk algısı yatışırken, dolar geçtiğimiz hafta vermiş olduğu kayıplarını telafi etti. Piyasalarda doların baskın karakter olmasının altın fiyatlarında görülen satış baskısı gün içinde arttı. 

Teknik olarak bakıldığında Altında 1224 seviyesi önemli konumdadır.  Altında yükseliş eğiliminin görülebilmesi için, 1224 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1234 ve 1240 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının devam etmesi halinde ise sırasıyla 1215 ve 1208 destek seviyeleri izlenebilir. 

USDJPY 

Bu sabah Asya seansında veri akışının sakin olduğu günde, USDJPY paritesinde sınırlı kar satışları görülmkete. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 107,65 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 108,50 ve 109,40 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 106,60 ve  105,60 destek seviyeleri izlenebilir. 

GBPUSD 

Haftanın ilk işlem gününde ABD Başkanlık seçimlerinin galibinin Trump olması sonrasında, piyasalarda belirsizlik fiyatlaması yerini güçlü dolara bıraktı. Ancak piyasalardaki risk algısının yatışmasıyla dolardaki değerlenme eğilimine rağmen Sterlin diğer para birimlerine nazaran sınırlı değer kaybetti. Bugün İngiltere’de Ekim ayına ilişkin enflasyon verileri ile ABD’de gündeme konu olacak perakende satışlar verileri GBPUSD paritesinde hareketlilik yaratabilir.  

Teknik olarak bakıldığında bir süredir zayıf seyir izleyen GBPUSD paritesi geçtiğimiz hafta 1,2400 seviyesinin üzerindeki hareketi ile teknik görünümü olumlu bir hal almıştır. Paritede görülebilecek kar satışlarında 1,2240 ve 1,2150 izlenebilecek destek seviyeleri olup, yükselişlerin devam etmesi halinde 1,2620 ve 1,2840 direnç seviyeleri hedeflenebilir.

BRENT 

Petrol cephesinde arz fazlası unsuru petrol fiyatlarını aşağı yönlü baskılamaya devam ederken, 30 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek olan OPEC toplantısına ilişkin spekülasyonlarda petrol fiyatlarının düşük seyretmesinde etkili oluyor. Haftanın ilk işlem gününde geçtiğimiz 8 haftanın en düşük seviyesini gören petrol fiyatları 43,50 seviyesinden destek buldu. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 45,25 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 46,20 ve 47,90 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde satışların devam etmesi halinde ise 44,20 ve 43,50 destek seviyeleri takip edilebilir.

Alan Yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)