E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBIST-100 Endeksi güne tepki alımlarıyla başlayabilir---

BIST-100 Endeksi güne tepki alımlarıyla başlayabilir

BIST-100 Endeksi güne tepki alımlarıyla başlayabilir
18 Haziran 2021 - 08:43 borsagundem.com

Vakıf Yatırım: 1,410-1,400 destek seviyeleri iken 1,430 ilk direnç olarak kabul edilebilir. 1,430 aşılmadıkça dalgalanma sürebilir.

Güne satışlarla başlayan BIST100 endeksi gün içinde zayıf seyretti ve %1.2 kayıpla, 1,414 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi 14.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 18 hisse değer kazandı, 80 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.72 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda ise yatay seyir izleniyor.

Piyasalarda FED toplantısının etkileri devam ediyor. Özellikle dolar endeksinin yükselişi, başta gelişmekte olan ülke para birimleri olmak üzere baskı yaratacaktır. ABD’de enflasyon beklentilerinin nispeten gerilemesi faizlerin de düşmesine yer açıyor. Bu aşamada karışık bir fiyatlama gibi görülse de, FED’in bundan sonraki adımlarının daha şahin olacağı beklentisi fiyatlanıyor diyebiliriz. Öte yandan TCMB dünkü toplantıda politika faizi beklenildiği gibi değiştirmedi. Karar metnine eklenen “sıkı” ifadesi olumlu değerlendirilirken, “gerektiğinde ek sıkılaşma” ifadesinin yer almaması piyasa tarafından negatif fiyatlandı. Ancak bunun fiyatlamalara etkisini geçici buluyoruz, dolar endeksinin seyrinin daha belirleyici olacağı kanaatindeyiz.

BIST-100 endeksinin güne tepki alımlarıyla başlamasını bekliyoruz. Kısa vadeli teknik görünüm zayıf olsa da teknik göstergelerin seans içi aşırı satım bölgede olduğunu belirtelim. Bu aşamada 1,410-1,400 destek seviyeleri iken 1,430 ilk direnç olarak kabul edilebilir. 1,430 aşılmadıkça dalgalanma sürebilir.

Günün önemli şirket haberleri 18/06/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)