E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBİSAŞ DOKUMADAN ÇIKIYOR---

BİSAŞ DOKUMADAN ÇIKIYOR

BİSAŞ DOKUMADAN ÇIKIYOR
03 Temmuz 2009 - 03:48 borsagundem.com

Bisaş Tekstil, altı aydır sipariş alamadığı için çalışamayan ve kapalı bir halde bekleyen dokuma bölümünün makina ve ekipmanlarını satmaya karar verdi.

Bisaş Tekstil tarafından İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na dün yapılan açıklamada, tekstil ve diğer tüm sektörlerde yaşanan global ekonomik krizin, son iki yıldır şirketi de etkilediği hatırlatılarak, dokuma üretiminin 2009 yılı başında tamamen durduğu ifade edildi. Atıl durumda bulunan dokuma bölümünün makina ve ekipmanlarının satılması sonucu elde edilecek gelirle, şirketin vergi ve sigorta dahil çeşitli borçlarının ödenmesinin daha uygun olacağı bildirildi. Açıklamada, bazı alıcıların şirkete başvurması nedeniyle, kesin satış sözleşmelerinin olağan genel kurulun yetki vermesi halinde imzalamak üzere şimdiden muhtemel alıcılarla görüşmeler yapılmasına karar verildiği kaydedildi. Bankaya faiz borcunu ödedi Sermayesinin yüzde 17,91'i Seda Gengörü'ye, yüzde 14,13'ü Gamze Özoğuz'a, yüzde 14,13'ü Onur Ağım'a ve yüzde 13,22'si Meral Ağım'a ait olan Bisaş Tekstil bu yılın ilk çeyreğini yaklaşık 1.5 milyon TL zararla tamamladı. Şirketin, geçen yılın ilk çeyreğinde 2.1 milyon TL olan cirosu, bu yılın aynı döneminde 1.5 milyon TL'ye düştü. Öte yandan Bisaş Tekstil tarafından yapılan bir diğer açıklamada Bisaş Entegre İplik'ten devlet tahvili ve hazine bonosu ortalama bileşik faiz oranı üzerinden 250 bin lira kredi kullanılmasına karar verildiği bildirildi. Kullanılan bi tutarın, kredi faiz borcunu ödemek üzere Alternatifbank'a aktarılacağı kaydedildi. Bisaş Tekstil'de ayrıca, şirket ile toplu sözleşme görüşmelerini sürdüren Türkiye Tekstil Örme ve Giyim İşçileri Sendikası'nın grev ilanı gereğince yapılan grev oylamısı sonucu, oylamaya katılan 63 kişiden 61'inin greve hayır oyu verdiği ve grev kararının gerçekleşmediği vurgulandı. Öte yandan İMKB Yönetim Kurulu, Gözaltı Pazarı'nda işlem gören Bisaş Tekstil'in yarından itibaren tekrar 2. Ulusal Pazar'a alınmasına karar verdi. REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)