E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBİSAŞ BÜTÜN DOKUMA MAKİNALARINI SATTI---

BİSAŞ BÜTÜN DOKUMA MAKİNALARINI SATTI

BİSAŞ BÜTÜN DOKUMA MAKİNALARINI SATTI
27 Temmuz 2009 - 04:13 borsagundem.com

Bisaş Tekstil, altı aydır sipariş alınamadığı için üretimi durdurduğu dokuma bölümündeki makinelerini 1.9 milyon dolara De Tekstil'e sattı.

Bir bölümü çalışamaz durumda olan makineler için 15 bin dolar avans alan Bisaş Tekstil, satış bedelinin geri kalanını 15 Ağustos'ta tahsil edecek. Şirket makine satışından elde ettiği geliri vergi, sigorta ve diğer borçların ödenmesinde kullanacak. Bisaş Tekstil'den İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yapılan açıklamada, 6 aydır sipariş alınamadığı için çalışamayan dokuma bölümündeki makinelerin satıldığı ve bu bölümdeki üretimin sonlandırıldığı bildirildi. Satış bedelinin KDV hariç 1 milyon 900 bin dolar olduğu belirtilen açıklamaya göre, satış bedelinin şirketin aktif toplamına oranı yüzde 15 seviyesinde. Vergi ve sigorta borcu ödenecek Açıklamada 2 milyon 81 bin liralık satış karının vergi, sigorta ve diğer borçların ödenmesinde kullanılacağı belirtilerek, "Makinelerin bir kısmı çalışamaz durumda ve parçalarının eksik olması nedeniyle değerleme raporu sonucu tespit edilen tutar ve üzerinde teklif alınmadığından piyasa şartlarına göre en yüksek fiyata satış yapılmıştır" denildi. Sermayesinin yüzde 17,91'i Seda Gengörü'ye, yüzde 14,13'ü Gamze Özoğuz'a, yüzde 14,13'ü Onur Ağım'a ve yüzde 13,22'si Meral Ağım'a ait olan Bisaş Tekstil bu yılın ilk çeyreğini yaklaşık 1.5 milyon TL zararla tamamladı. Şirketin, geçen yılın ilk çeyreğinde 2.1 milyon TL olan cirosu, bu yılın aynı döneminde 1.5 milyon TL'ye düştü. Bisaş Tekstil bu ay başında Bisaş Entegre İplik'ten, Alternatifbank'a olan borcunu kapatmak için devlet tahvili ve hazine bonosu ortalama bileşik faiz oranı üzerinden 250 bin lira kredi kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)